Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

de:
31 iul. 2021
Supele pot deveni toxice! Mare atenție când le preparați. Greșeala care le poate contamina

Supele, pilaful, dar și mâncărurile gătite pot deveni toxice atunci când sunt preparate în acest mod. Nu e nevoie decât de câteva greșeli simple pentru ca o mâncare sănătoasă să fie contaminată.

Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când te apuci de gătit este să ai materie primă prospătă. Vorbim aici și de carne, dar și de legume care pot fi stropite cu pesticide, fără ca măcar să îți dai seama.

Cum devine supa toxică

Timpul de gătit are și el un rol important. Legumele, carnea și nu numai trebuie să fie prelucrate integral, pentru ca toate microorganismele patogene care pot fi transmise de la păsări, animale, sau pesticide să fie distruse, iar valoarea nutrițională să fie totuși păstrată. 

Persoanele mai în vârstă trebuie să consume mâncare gătită foarte bine, în special cele cu probleme digestive sau cu probleme de mestecare, așa că fii atent de două ori îniante să pui mâncarea în farfurie.

Pentru cei care suferă de afecțiuni ale tubului digestivi, uleiul, dar și fructele și legumele crude trebuie să lipsească integral de pe masă, deci mare atenție.

Contează unde mănânci

Să nu mai vorbim și de locațiile în care alegem să mâncăm, mai ales în perioada verii. Se poate spune că aici este vorba doar de noroc, căci nu avem de unde să știm ce se întâmplă în bucătărie, așa că este bine să comandăm cu grijă, sau mai degrabă să preparăm singuri mâncarea. 

Ține cont și de mărimrea porțiilor. Este bine să mâncăm moderat oricând de foame s-au poftă ne este. Sunt alimente care se digeră mai greu, iar o porție mare de mâncare ar putea îngreuna masiv digestia, oferind astfel o senzație de somnolență, dar și de balonare. 

Cu alte cuvinte, pentru a evita mâncărurile toxice, avem nevoie de timp în bucătărie, dar și la cumpărături. Verificați etichetele de două ori și nu uitați să dați o privire și la textura cărnii sau a legumelor înainte de a le prepara, recomandă Dr. Maria Nițescu.