Negresa este un desert pe care cu siguranță l-ați savurat de o mulțime de ori în copilărie. Aflați din rețeta de mai jos care e ingredientul secret cu ajutorul căruia veți putea obține acel gust al copilăriei, însă îmbunătățit de 100 de ori.
Ingrediente (12 porții)
Mod de preparare, potrivit rețetei speciale:
„Se pun într-o cratiță: laptele, zahărul, untul și cacaua. Se pun pe foc mic și se fierb până când totul este omogenizat. Se lasă să se răcească. În compoziția răcită se pun gălbenușurile, albușurile bătute spumă și făina amestecată cu praful de copt și esența de rom. Se omogenizează și se toarnă într-o tavă unsă cu unt. Se coace 60 minute la foc moderat.
Ciocolata se topește pe baie de abur. După ce s-a topit i se adaugă o lingură de unt moale și se amestecă energic. Când prăjitura este rece, se întinde ciocolata și se presară miez de nucă pisat și copt în cuptor, presărat fiind cu zahăr brun.”