Super vedeta din România, bătută cu bestialitate de managerul ei. A decis să rupă tăcerea și să spună tot

violenta domestica

În urmă cu șapte ani imaginile cu cântăreața Alexandra Stan bătută cu bestialitate de iubitul și managerul ei au șocat întreaga țară. Ajutată de terapie să se recupereze emoțional și psihic, artista militează acum pentru drepturile femeilor afectate de violența domestică.

Femeile, victime ale pandemiei

Pandemia a agravat violența sexuală și domestică, spun datelor ONU publicate la sfârșitul lunii septembrie, izolarea ducând la creșterea plângerilor sau a apelurilor de raportare a abuzurilor domestice cu: 25% în Argentina, 30% în Cipru și Franța și 33% în Singapore.
Nici în România situația nu este mai roz. Poliţiştii au emis peste 7.000 de ordine de protecţii provizorii în 2020.

Pentru că statutul de artist îi oferă o platformă de unde poate informa și influența milioane de oameni, Alexandra Stan a decis iasă în față și să își retrăiască momentele groaznice trăite acum șapte ani pentru a aduce atenția asupra unei situații în care sunt mii de femei din România.

Vedeta, implicată în campanii de informare

„Din păcate femeile se tem foarte mult să reclame agresorii. Noi am avut şi o campanie pe care am desfăşurat-o în timpul pandemiei, pentru că foarte multe femei s-au aflat în izolare alături de un agresor şi nu au avut posibilitatea să plece la muncă sau să evadeze oriunde. Situaţia a devenit din ce în ce mai gravă, din cauza regulilor de atunci, şi cred că a crescut numarul cazurilor de violenţă. Eu îmi doresc să se cunoască că există ordin de protecţie la noi în România, că legea apără aceste femei.”, a spus ea, la Antena 1.

„Există organizaţii şi asociaţii care se ocupă cu această cauză, care protejează femeile şi familiile lor. S-au construit tot felul de adăposturi. Există inclusiv organizaţii şi adăposturi care se ocupă se reintegreze în societate femeile care provin din familii de genul acesta.”, a punctat Alexandra Stan.

Citește și:

Revista Presei