Supercarul anului 2020! Va face senzație pe șosele. Cum arată și cât costă

koenigsegg-gemera-010

Acesta este supercarul anului 2020! Va face senzație pe șosele. Au ieșit la iveală primele imagini cu acesta, dar s-a aflat și cât costă bestia.

Supercarul anului 2020

Acesta va fi supercarul anului 2020. Ne referim la Koenigsegg Gemera care a fost văzut pe contul Salonului auto de la Geneva, chiar dacă acesta a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus.

Supercarul, descris ca „Mega-GT” de către Koenigsegg, este primul model cu patru locuri al casei și va fi produs în numai 300 de exemplare.

Nimic din ceea ce reprezintă Koenigsegg Gemera nu este convențional sau măcar normal. Acesta are un motor termic amplasat central. Are o clindree de 2,0 litri, dar numai trei cilindri, și dezvoltă o putere incredibilă de 600 CP. Mai are alte trei motoare termice. În total, 1.700 CP!

Suedezii de la Koenigsegg au botezat motorul termic TFG. Acesta este montat în spatele scaunelor și, aproape neașteptat, antrenează roțile de pe puntea față. Alte două motoare electrice sunt montate pe puntea spate, fiecare având pe lista de sarcini câte o roată.

Koenigsegg anunță că patru adulți pot călători „confortabil” în habitaclul Gemerei, astfel că mașina este promovată ca fiind pentru prieteni și familie. Deși are patru scaune, Gemera are numai două uși cu deschidere de tip fluture, denumite Koenigsegg Automated Twisted Synchrohelix Actuation Doors.

Interiorul este completat cu opt suporturi de pahare, patru încălzite și patru răcite, și patru spoturi luminoase pentru citit.

Prețul lui Koenigsegg Gemera nu a fost încă anunțat, dar numai 300 de exemplare vor fi produse, conform promotor.ro.

Revista Presei