Surpriză de proporții! Mogulul Adrian Sârbu lansează o televiziune de știri, dar nu mai este el acționar! Cine a venit cu o infuzie mare de capital

29 mai 2020
Surpriză de proporții! Mogulul Adrian Sârbu lansează o televiziune de știri, dar nu mai este el acționar! Cine a venit cu o infuzie mare de capital

Adrian Sârbu revine în forță pe piața media și anunță lansarea primul post de televiziune, dintre cele trei pentru care a primit licență de emisie. Va fi un post de știri, Aleph News, doar că nu mai este el acționar majoritar, așa cum se anunțase inițial. 

Andrei Sorescu, avocatul lui Adrian Sârbu este noul acționar majoritar. Acesta a venit cu o infuzie importantă de capital și spune că banii i-a obținut de-a lungul timpului din avocatură și alte investiții. Anunțul legat de lansarea care va avea loc în luna iunie a fost făcut în ședința CNA de joi, desfășurată prin Zoom.

De ce a ales Adrian Sârbu schimbarea de acționariat?

„Ideea a apărut la sfârșitul anului, a fost influențată direct de solvabilitatea mea, motiv pentru care domnul Sârbu a intuit în persoana mea un partener de nădejde pentru o infuzie de resurse în acest proiect.

Deci nu am avut o altă înțelegere în cursul verii. Ideea asocierii prin infuzie de capital venită din partea mea a fost la sfârșitul anului”, a spus Andrei Sorescu, în ședința CNA de astăzi, potrivit paginademedia.ro.

Tot astăzi, forul a aprobat prelungirea termenului de intrare în emisie cu șase luni pentru cele trei televiziuni pe care le pregătește Adrian Sârbu. De asemenea, a mai spus că Aleph Business va fi lansată până în luna septembrie. Mai există încă un Aleph de divertisment.

Fostul șef de la Pro TV a pus întârzierile de lansare pe seama pandemiei de coronavirus.