Toggle Menu
  1. Home/
  2. ANALIZE – Drept la țintă!/

Surpriza lui Iohannis! Planul din spatele ușilor închise! Cum va juca în ecuația Kovesi

  1. Home/
  2. ANALIZE – Drept la țintă!/

În luna februarie, Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi, ignorând solicitarea lui Tudorel Toader, ministrul Justiției. Dacă va repeta gestul, riscă suspendarea. O spune PSD prin vocea senatorului Șerban Nicolae. Doar că amenințările social democraților nu par să-i pice tocmai rău președintelui, care după un astfel de tur de forță și-ar întări puterea în stat, fiind revalidat de cetățeni.

Mai mult ca sigur, acțiunea de suspendare s-ar solda cu un eșec lamentabil, iar cel care ar trebui să achite nota de plată ar fi chiar Liviu Dragnea, care are deja mulți dușmani atât în partid, cât și în afara lui. Astfel PSD ar fi eliberat de sub „tutela” actualului lider și partidul s-ar putea reforma… încă o dată, ca după sacrificarea oricărui președinte social democrat din istoria formațiunii.

În momentul de față, președintele Klaus Iohannis nu este un lider care să aibă fani, nici anti-fani. Este un fel de apă sfințită, care nu a stârnit pasiuni… nici pozitive…nici negative. O acțiune de suspendare l-ar rebrandui practic și i-ar da forță. I-ar transfera din forța pe care Laura Codruța Kovesi a acumulat-o în ultimii ani. S-a insistat foarte mult pe acțiuni de PR și a fost impusă puternic pe piață. Este un brand puternic și are mulți susținători, mai mulți decât Klaus Iohannis.

Președintele ar deveni un lider puternic atât în fața românilor, cât și a europenilor și a americanilor. Deja în zona Cotroceniului se vorbește din ce în ce mai mult despre visul lui Klaus Iohannis, de a vira spre Bruxelles în 2019. Dar pentru asta, are nevoie să arate că este un lider și nu doar un șef pus în funcție cu ajutorul altora. Pentru că actualul președinte nu a câștigat cu voturile pozitive ale românilor, ci cu cele contra lui Victor Ponta.

Probabil vocile din jurul lui Klaus Iohannis îl vor sfătui să joace la suspendare, însă șeful statului nu va fi ușor de convins. Prin numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier a arătat deja că îi place confortul și că pune interesul personal în fața celui colectiv.

Poate te interesează și…

Ciobănașul român care l-a văzut pe Dumnezeu! Cum a vindecat apoi sute de mii de oameni

Surpriză mare pentru Alex Velea! Fosta lui soție s-a schimbat complet! Iată ce job neașteptat are acum

Drama neștiută a lui Cristi Chivu! Boala care i-a schimbat viața: “Nu mai sunt același om!”

Anca Andrei/ Bugetul.ro Sursa foto: facebook