Surpriză maximă: Ce job va avea Viorica Dăncilă. Salariul este de mii de euro

dancila-viorica

Pentru că nu mai este premier, Viorica Dăncilă a rămas, cel puțin, pentru moment, fără niciun loc de muncă. Mai mult, este pe cale să piardă și funcția din PSD. Fostului premier i s-a propus un job foarte bine plătit.

Sursele PSD au declarat pentru Libertatea că Viorica Dăncilă a fost convinsă de Marcel Ciolacu să demisioneze, după ce i s-a propus un mandat de parlamentar, în viitorul legislativ, precum și conducerea Organizației de Femei a PSD.

Ce salariu are un parlamentar 

Un parlamentar primeşte o indemnizaţie lunară netă de 10.000 de lei. Mai primeşte, de asemenea, dacă este din provincie, dacă nu este din Ilfov sau Bucureşti, suma de 4.600 de lei pentru cazare în Bucureşti.

Mai primeşte, de asemenea, o sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare şi activitatea parlamentară din circumscripţiile electorale care înseamnă 25.000 de lei, dintre care jumătate sunt decontabili, jumătate sunt luaţi pe declaraţie pe proprie răspundere.

Un parlamentar mai primește 1.400 de lei, transport în circumscripţia electorală. Mai primeşte, depinzând de numărul de zile pe care îl petrece în Parlament, o diurnă în jurul a 200 de lei.

Mai mult, un parlamentar mai primește un telefon, tabletă, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atât la clasa 1, cât şi la vagon de dormit, cât şi o călătorie dus-întors către circumscripţia electorală cu avionul.

Revista Presei