Surpriză totală pentru cei care au mașini pe benzină și pe motorină! Se întâmplă peste 2 săptămâni

diesel112

O veste mai puțin obișnuită pentru cei care au mașini pe benzină și pe motorină a venit astăzi de la experții financiari, mai ales în condițiile în care se aflase că liderii lumii au decis să pună capăt ieftinirii petrolului. 

Astfel, analiștii de la XTB România sunt de părere că benzina și motorina s-ar putea ieftini în următoarele două-trei săptămâni, în ciuda măsurilor luate pentru a stopa ieftinirea petrolului.

„Până când măsurile de combatere a epidemiei nu vor fi relaxate, perspectivele pentru preţul petrolului rămân în continuare pesimiste şi nu putem exclude o corecţie sub zona menţionată anterior, drumul fiind deschis până în vecinătatea pragului de 15 dolari per baril.

Odată cu redeschiderea economiilor, optimismul ar putea reveni treptat în pieţe, iar redresarea cererii ar putea impulsiona preţul. Un alt factor important îl va reprezenta atingerea limitelor superioare a capacităţilor de stocare a petrolului care va pune presiune asupra companiilor să reducă producţia.

Principalul obiectiv pentru cumpărători pe termen mediu se află la 28,50 dolari per baril, prag ce a întrerupt toate încercările recente de redresare din partea cumpărătorilor”, explică analistul Radu Puiu, de la XTB România.

Veste bună pentru şoferi

Astfe, experții se așteaptă la o ieftinire a motorinei și a benzinei.

„Cheia parcursului viitor este însă durata pandemiei, şi modul de revenire a economiei (lentă sau rapidă). În linia informaţiilor disponibile în prezent, carburanţii au şanse foarte bune de a se ieftini în următoarele 2-3 săptămâni.

Aceasta ar fi o veste bună pentru şoferi, care ar fi fost şi mai bună într-o perioadă fără restricţii. Este, în plus, un factor de limitare a presiunii de creştere a unor preţuri, fără a fi însă un element determinant pentru multe produse. Cu toate acestea, tendinţa ulterioară ar putea fi una de relativă scumpire a benzinei şi motorinei, de la niveluri foarte joase şi fără a vedea pentru moment „ameninţate” reperele din februarie”, a explicat Claudiu Cazacu.

Revista Presei