Surpriză uriașă! Cine este, de fapt iubita lui Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei. Este un adevărat fenomen în politică

dominic fritz

Neamțul Dominic Samuel Fritz este noul primar al Timișoarei, candidat pe listele USR-PLUS și omul politic care se bucură de cea mai mare atenție din partea electoratului în aceste zile. Capitalul de imagine pe care l-a cucerit este imens și sunt șanse mari ca peste patru ani să-l vedem ca și candidat la alegerile prezidențiale din România.

Momentan nu are cetățenie română, însă a anunțat că va face demersuri pentru a o obține. Născut în anul 1983 în orașul Lörrach din Germania, într-o familie cu 8 copii, Dominic are o poveste parcă desprinsă dintr-un roman best seller. Cântă la pian și violoncel, dirijează, face sport și este extrem de inteligent, bifând studii înalte la universități din trei țări diferite.

La 19 ani a venit pentru prima dată în România, printr-un program de voluntariat, la o casă de copii. De la ei a învățat limba și tot datorită lor s-a îndrăgostit de țara noastră. De atunci s-a tot întors la Timișoara, orașul pe care, după cum el spune, ajunsese să-l viziteze mai des decât pe părinții săi.

Ce studii are Dominic Fritz

”Am devenit politician fără să-mi dau seama: fiind al treilea copil într-o familie cu 8 fraţi, copilăria mea a fost o negociere constantă între nevoile personale ale fiecăruia şi obiectivele micii comunităţi din care făceam parte – familia mea. Am învăţat să spun ceea ce cred, să caut aliați pentru ideile mele și să respect (cam greu, ce-i drept) faptul că nu totul merge după capul meu”, spune Fritz despre el însuți.

”Am crescut la sat – un sat mic aflat la sud de Pădurea Neagră din Germania. Acolo am învățat să iubesc natura și tradiția, dar mi s-a și făcut poftă să văd lumea. Am plecat la 16 ani de acasă cu o bursă oferită de Parlamentul Germaniei”, povestește neamțul care a studiat științe politice și administrative, ca bursier al Fundației Academice Naționale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania), la Sciences Po Paris (Franța) și la Universitatea din York (Anglia).

Dominic Fritz a stat un an și în Statele Unite și înainte de a-și termina, iar lucrarea sa de licență a fost despre politicile sociale din România, în timp ce cea de la masterat s-a axat pe capacitatea administrației publice în țări ieșite din război.

Ce joburi înalte a bifat noul primar al Timișoarei

Dominic Fritz a ocupat doar posturi înalte și a cunoscut o ascensiune impresionantă. A început ca și consilier în cadrul Agenției Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ) în  anul2009. A urmat apoi un job în cadrul Ministerului Sănătății și al Protecției Sociale din Liberia, unde a participat la două misiuni de planificare a intervenției umanitare ale Guvernului german care au avut loc după cutremurul devastator din Haiti în 2010.

În perioada 2016-2019, a fost șeful de cabinet al fostului președinte al Germaniei Horst Köhler. În perioada 2009-2019, a intrat în politică și a devenit membru al Partidului Verzilor (partid de centru, ecologist) din Germania. Între 2011-2012 a devenit lider în organizația din marele oraș Frankfurt am Main și a co-organizat campania pentru alegerile locale.

Cine este iubita lui Dominic Fritz

Foto: Inquam Photos/Cornel Putan

Dominic Fritz are aproape 37 de ani, nu este căsătorit și nu are copii, dar are o iubită cu care are o relație stabilă. Aceasta este diplomat în cadrul ONU și probabil viitoare lui soție.

”În timpul meu liber fac muzică (cânt la pian și la violoncel, compun, dirijez), citesc și merg cu bicicleta. Și stau pe Netflix, că oameni suntem. Prietena mea este diplomată în cadrul ONU, (încă) nu avem copii. Am însă 4 fini (2 dintre ei fiind români) și 10 nepoți, pe care îi învăț să-și spună părerea, chiar dacă nu mereu totul merge după capul lor”, a mărturisit noul primar al Timișoarei.

Citește și:

Revista Presei