Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

Surse: cine l-ar putea înlocui pe Liviu Dragnea la președinția PSD după Congresul din luna martie. Ce plan s-ar putea aplica

  1. Home/
  2. Politică/

Președintele PSD Liviu Dragnea a luat prin surprindere pe toată lumea când a anunțat că pe 10 martie va avea loc un Congres Extraordinar, unde va cere un vot de încredere. Doar că această strategie s-ar putea întoarce împotriva lui și asta pentru că cei nemulțumiți vor să forțeze un vot pentru toate funcțiile din partid, inclusiv pentru cel de președinte.

Potrivit unor surse din interiorul partidului se va încerca din nou înlăturarea lui Liviu Dragnea de la butoanele partidului și înlocuirea acestuia cu Ecaterina Andronescu. Mai mult decât atât se va forța alegerea unui candidat PSD la prezidențiale, în persoana primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.  Șanse mari au și cei doi candidați susținuți de Codrin Ștefănescu, cel mai vocal critic al lui Dragnea, respectiv Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae. Este foarte posibil să se mai înscrie în cursă și alți candidați surpriză, susțin și cei de la DCNews.

Între timp, baronii anti-Dragnea au lansat semnale către Victor Ponta, care este somat să ”spună ce știe despre coabitarea lui Dragnea cu sistemul”. Ponta întreține suspiciunile la adresa lui Dragnea, prin comentarii publice sau postări pe Facebook, dar opoziția din partid așteaptă afirmații concrete și poziții tranșante de la fostul lider PSD, pentru a putea ataca pe față actuala conducere.

Simultan Gabriela Firea atacă dur Guvernul numindu-i pe controversatul Tudorel Toader, ministrul Justiției și Anton Anton, ministrul Energiei ca responsabili pentru situația critică de la ELCEN. Aceasta le reproșează că blochează un proiect important pentru bucureșteni.

Poate te interesează și…

Lidia Buble a izbucnit în lacrimi! Dani Oțil către artistă: „Nu ți se pare că formularea asta sună cam ciudat?

Lovitură uriașă pentru Kanal D! Una dintre cele mai importante ale postului pleacă în altă parte

EXCLUSIV! Surpriză uriașă! Ce emisiune de divertisment are cea mai mare audiență în momentul de față

Andrei Huluban/ Sursa foto: facebook