Sutienul, un adevărat pericol? Adevărul despre purtarea lui în timpul nopții

sutien

Sutienul este nelipsit din viața femeilor, însă poate fi acesta purtat și în timpul nopții? Multe persoane sunt de părere că purtarea acestuia în timpul somnului ar putea avea efecte negative asupra țesutului mamar, însă este acest lucru adevărat?

Medicul ginecolog, Lucky Sekhon a abordat acest subiect, iar potrivit acestuia, dormitul într-un sutien poate reduce disconfortul legat de umflarea sânilor, indiferent dacă se datorează modificărilor hormonale, angorjării sânilor, adică senzația  sâni dureroși, tari și umflați din cauza acumularii excesive de lapte prin golirea incompletă a sânului sau atunci când se încearcă oprirea alăptării.

De asemenea, acesta a mai precizat că atât timp cât o persoană nu simte absolut niciun discomfort atunci când poartă un sutien în timpul nopții, acest lucru nu trebuie să fie o problemă. Potrivit medicului, până în prezent nu există nicio dovadă care să scoată la iveală faptul că acest lucru ar avea vreo influență asupra sânilor.

Nu există niciun efect semnificativ

„În timp ce unele femei se pot simți mai confortabil purtând un sutien în timpul somnului, nu există dovezi care să ateste că acest obicei are vreun efect semnificativ asupra țesutului mamar”, spune dr. Heather Richardson, chirurgul mamar al Bedford Breast Center.

Revista Presei