Toggle Menu
  1. Home/
  2. Sănătate/

Tânără de 18 ani, lăsată chiar de medici să moară. Avea o tumoră pe creier, dar doctorii au spus că „se alintată”

  1. Home/
  2. Sănătate/

Se întâmplă în România, în zilele noastre. O tânără din Bârlad a murit chiar sub privirile medicilor din spital. Cum a fost posibil asa ceva in secolul XXI? Acest caz a stârnit reacții nu tocmai pozitive asupra sistemului medical românesc.

Ana Maria avea dureri de cap și stări de vomă. Medicii i-au spus că „se alintă”. La scurt timp, biata fată de doar 18 ani a murit. Este dureros ce au găsit la autopsie.

Ce-a spus acum directorul spitalului e strigător la cer: „Ce ar însemna acum să…” Ana Maria avea 18 ani și pur și simplu a fost lăsată să moară de medicii spitalului din Bârlad. Doctorii nu au făcut nimic pe motiv că tânăra era “alintată”.Ana Maria a murit din cauza unei tumori pe creier.

Asta s-a întamplat la două săptămâni după ce s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgențe cu dureri foarte puternice de cap și stări de vomă. Medicii au refuzat să îi facă prea multe investigații, prescriind doar un tratament pentru grețuri. Părinții fetei

Ana Maria avea dureri de cap și stări de vomă. Medicii i-au spus că „se alintă”. La scurt timp, biata fată de doar 18 ani a murit. Este dureros ce au găsit la autopsie. Ce-a spus acum directorul spitalului e strigător la cer: „Ce ar însemna acum să…”

Ana Maria avea 18 ani și pur și simplu a fost lăsată să moară de medicii spitalului din Bârlad. Doctorii nu au făcut nimic pe motiv că tânăra era “alintată”.

Ana Maria a murit din cauza unei tumori pe creier. Asta s-a întamplat la două săptămâni după ce s-a prezentat la Unitatea Primiri Urgențe cu dureri foarte puternice de cap și stări de vomă. Medicii au refuzat să îi facă prea multe investigații, prescriind doar un tratament pentru grețuri. Părinții fetei îi acuză acum pe medici că nu au făcut toate investigațiile necesare pentru a-i salva viața fetei.

Pe motiv că “se alină”, tânăra a fost tratată și consultată într-un mod superficial și trimisă acasă imediat. Pentru vremeanoua.ro mama fetei a declarat “Nu au trimis-o la Computerul Tomograf, spunându-i că nu are nimic, se alintă că e băiatul lângă ea! Săraca fata mea! Nu i-au fãcut decât niste controale superficiale, s-au uitat în ochii ei, au controlat-o extern si i-au pus o perfuzie si o pastilă sub limbă! Atât! I-a spus o asistentă sau o doctoriță că este o alintătură, că nu are nimic și că poate merge liniștită acasă, fără să se mai alinte cu băiatul lângă ea”

Dipă două sătpămâni, fata a ajuns iarăși la spitac într-o stare evident înrăutățită. Abia atunci au început doctorii să o consulte cum trebuie. A fost târziu căci tânăra Ana Maria Ciobanu a murit în spital. La autopsie a fost depistată tumora de pe creier care a dus-o pe fată în acea situație.

Medicul legist a afirmat “Cauza decesului a fost o tumoare cerebrală. Una care, din punctul meu de vedere, era inoperabilã, fiind la baza creierului si nu se putea scoate chirurgical. Fata nu avea oricum sanse să supraviețuiască cu asemenea tumoare.”

Poliția și conducerea Spitalului de Urgență Bărlad au deschis o anchetă pentru unitatea care a tratat-o pe fată. Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş a declarat pentru aceeași sursă: ”Conform protocoalelor, nu orice cefalee are recomandare de Computer Tomograf. Trebuie să aibă nişte caracteristici mai complexe care să indice o astfel de investigaţie medicală. Ce ar însemna acum să facem CT la 40.000 de pacienţi care ajung anual în CPU”

Aceasta a mai completat ”Ca în orice astfel de caz, vom verifica traseul clinic, foile de observaţie, ce examinări de specialitate i s-au făcut şi de ce tratament a beneficiat pacienta atunci când a ajuns iniţial la CPU cu acea cefalee. De asemenea, vom pune la dispoziţia organelor de anchetă tot ceea ce ne solicită”

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică a declarat: ”Ca în orice astfel de caz, vom verifica traseul clinic, foile de observaţie, ce examinări de specialitate i s-au făcut şi de ce tratament a beneficiat pacienta atunci când a ajuns iniţial la CPU cu acea cefalee. De asemenea, vom pune la dispoziţia organelor de anchetă tot ceea ce ne solicită”

Anchetă în cazul tinerei de 18 ani lăsată să moară de medicii din Bârlad

Conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad şi Poliţia au declanşat câte o anchetă la unitatea medicală bârlădeană, după ce o tânără a murit din cauza unei tumori pe creier. ‘Conform protocoalelor, nu orice cefalee are recomandare de Computer Tomograf. Trebuie să aibă nişte caracteristici mai complexe care să indice o astfel de investigaţie medicală. Ce ar însemna acum să facem CT la 40.000 de pacienţi care ajung anual în CPU’, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş. ‘Ca în orice astfel de caz, vom verifica traseul clinic, foile de observaţie, ce examinări de specialitate i s-au făcut şi de ce tratament a beneficiat pacienta atunci când a ajuns iniţial la CPU cu acea cefalee. De asemenea, vom pune la dispoziţia organelor de anchetă tot ceea ce ne solicită’, susţine directorul medical Gabriela Daniş. Poliţiştii bârlădeni au întocmit dosar penal în acest caz pentru moarte suspectă. ‘În urma sesizării făcută de către medicul de gardă, poliţiştii au fost la spital în noaptea în care s-a înregistrat decesul pacientei de 18 ani. Deocamdată, nu au venit concluziile medico-legale în acest caz, existând doar acel certificat constatator al decesului în care se specifică doar cauza morţii’, a precizat responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică.

Andru