Țara care tocmai a interzis crema de bronzat! Motivul este halucinant

kulala

Dacă unele țări de pe glob iau decizii mai importante, precum măsuri de austeritate sau legate de politica externă, alte state de pe Glob sunt nevoite să decidă…soarta coralilor. 

Este exemplul statului Palau, care a luat o decizie pe cât de inedită pe atât de revoltătoare pentru turiștii care merg în acest loc din Oceanul Pacific.

Ei bine, de astăzi, va fi interzisă utilizarea cremelor de bronzat, în urma unei decizii luate de Guvernul din Palau. Motivul? Acestea dăunează recifurilor de corali și vieții marine din acest stat paradisiac.

Este bine de știut că Palau se recomandă, de altfel, ca fiind un „adevărat paradis” pentru cei cărora le plac scufundările. O lagună din Insulele Rock este înscrisă în patrimoniul UNESCO.

De ce vor fi interzise cremele de bronzat 

Însă lucrurile nu se opresc aici. Mai multe autorități locale și guvernamentale au pus gând rău cremelor de bronzat.

Și statul american Hawaii a anunțat o interdicție similară, dar va intra în vigoare în 2021. La fel, Insulele Virgine și Insula Bonair din Caraibe, aparținând Țărilor de Jos, vor interzice cremele de bronzat începând din martie.

Motivele pentru care se crede că aceste creme de bronzat sunt dăunătoare mediului înconjurător sunt ingredientele chimice, între care oxibenzona și octinoxatul, două substanțe folosite pe scară largă în industria cosmeticelor și care absorb radiația ultravioletă.

Revista Presei