Țara din UE care impune carantină totală. Ce presupune aceasta? Mulți români locuiesc acolo, iar alții și-au cumpărat vacanțe pentru a scăpa de stres

01 apr. 2021
Țara din UE care impune carantină totală. Ce presupune aceasta? Mulți români locuiesc acolo, iar alții și-au cumpărat vacanțe pentru a scăpa de stres
Foto: Gabriella Clare Marino on Unsplash

Numărul mare de infectări a creat panică generală, iar autoritățile se văd nevoite să ia măsuri suplimentare întrucât sistemul sanitar este la un pas de colaps. În doar 24 de ore, Franța a ajuns din nou la un număr recoed de infectări, 30.000, iar numărul deceselor a crescut la 337. 

În aceste condiții dramatice, președintele Emmanuel Macron a făcut un anunț televizat prin care a transmis populației că se va extinde carantina impusă deja în Paris, la nivelul întregii țări, iar acest lucru se va întâmpla de sâmbătă, potrivit euronews.com.

Ce presupun noile măsuri de carantină, impuse în Franța

Noile măsuri sunt valabile pentru următoarele patru săptămâni. Asta înseamnă universitățile, școlile, grădinițele și creșele se vor închide pentru primele trei săptămâni în încercarea de a opri al treilea val al pandemiei.

În plus carantina, lockdown-ul francez înseamnă și interdicția circulației pe timp de noapte. Francezii nu au voie să iasă din casă pe o rază mai mare de 10 km fără un motiv bine întemeiat.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că speră ca noile măsuri să stopeze extinderea pandemiei și să salveze economia, puternic lovită. Nici vaccinarea nu funcționeaza așa cum se spera. Achiziția dozelor merge greu, iar faptul că a fost suspendată vaccinarea cu Astra Zeneca face ca totl să devină și mai complicat.

Redeschiderea Disneyland Paris amânată

Executivul francez va deschide în luna aprilie un centru imens de vaccinare la Disneyland Paris, cu scopul de a accelera procesul vaccinării, care a fost până acum printre cele mai lente din Europa, după cum transmite The Independent.

Cei care și-au cumpărat vacanțe la Disneyland Paris vor trebuie să amâne. Inițial se anunțase redeschiderea acestuia pe 2 aprile, dar din cauza numărului mare de cazuri de noi infectări planul a fost amânat.