Țara în care sunt peste un milion de români este în stare de alertă! Se închid barurile, școlile și alte locuri publice

Autoritățile din Italia încep să fie în alertă maximă, în condițiile în care epidemia de coronavirus se agravează într-un ritm ieșit din comun. Oficialii au anunțat că au apărut 16 noi cazuri într-o singură zi. Autoritățile locale încep să închidă barurile, școlile și alte locuri publice, de teama răspândirii epidemiei de coronavirus. 

Epidemia de coronavirus s-a agravat teribil mai ales în nordul Italiei, oficialii anunţând 14 noi cazuri confirmate în regiunea înstărită Lombardia şi alte două suspecte în, Veneto.

La doar câteva ore după ce au informat că şase persoane au contactat virusul, oficialii italieni au anunţat alte opt cazuri.

Surse oficiale au anunţat că cel puţin nouă oraşe din Lombardia şi unul din Veneto au închis astăzi barurile, şcolile şi alte locuri publice din cauza suspiciunilor de contaminare cu noul coronavirus în cazul a 16 persoane.

Această decizie a fost luată de Ministerul Sănătăţii în acord cu cele două regiuni implicate, după ce un prim focar autohton italian a fost identificat la Codogno, în apropiere de Lodi.

Localitatea italiană Codogno închide locurile publice

Micul oraş Codogno, din nordul Italiei, unde şase persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, printre care şi un bărbat în vârstă de 38 de ani aflat la terapie intensivă, a decis astăzi închiderea tuturor locurilor publice.

Primarul acestei localităţi ce numără circa 15.000 de locuitori a dispus închiderea imediată pentru o perioadă cuprinsă între 48 de ore şi cinci zile a şcolilor, birourilor municipale, magazinelor alimentare, barurilor, discotecilor, sălilor de sport, etc.

Primarul şi-a motivat decizia prin ”situaţia alarmantă creată” în această localitate după descoperirea a şase cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Coronavirusul a provocat până în prezent moartea a peste 2.200 de oameni.

Revista Presei