Țara super-bogată care se deschide pentru români! Se pot face bani mulți

pasaportromania

Veste bună pentru românii care vor să muncească în străinătate și vor să facă bani mulți. Cea mai bogată țară din Europa are nevoie de sute de mii de oameni și nu mai are unde să ia decât din state precum România. 

Este vorba despre Germania, o țară care are nevoie anual de până la 400.000 de migranți pentru ca economia țării să rămână competitivă.

Cercetătorul Herbert Brücker a declarat pentru publicația Deutsche Welle de unde vor proveni aceştia. Brücker afirmă că în ce priveşte ţări cum ar fi Polonia, potenţialul de migraţie s-a epuizat.

Expertul în migrație crede însă că Bulgaria, România, dar şi Croaţia sunt singurele care mai dispun de un potenţial considerabil de migraţie.

” Începând cu anii 1970, natalitatea a scăzut considerabil în Germania. În acelaşi timp a crescut speranţa de viaţă. Fără imigranţi, până în anul 2060 potenţialul forţei de muncă ar scădea cu 40 la sută. În cazul unui număr de aproximativ 400.000 de imigranţi anual, acest potenţial ar rămâne cât de cât constant. Dar chiar şi aşa să nu uităm că va creşte numărul persoanelor vârstnice. Tot mai mulţi oameni vor fi la pensie. Iar aceste pensii vor trebui finanţate de aceeaşi forţă de muncă,” a declarat Herbert Brücker.

Se fuge din România mai rău ca din Siria

Numărul migranților români în Germania este mai mare decât al unei țări aflate în război de 7 ani.

Migraţia netă din Germania, în 2017, însemnând diferenţa imigranţi şi emigranţi, a scăzut până la 416.000, conform Biroului Federal de Statistici (Destatis), iar România a fost ţara care a trimis cei mai mulţi migranţi, nu mai puțin de 73.000 de persoane.

În total, 239.000 de persoane din UE s-au mutat în Germania în 2017, iar din România au venit cei mai mulţi migranţi. În clasamentul general urmează Siria, cu  60.000 de persoane.

Revista Presei