Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

Tăriceanu îl amenință pe Iohannis! Ce l-a supărat pe președintele Senatului

  1. Home/
  2. Politică/

Scena politică din România este dominată de tensiuni mai tot timpul, dar acum parcă este mai rău ca oricând pentru că toată lumea se ceartă cu toată lumea. Unul din subiectele aprinse este revocarea procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Tudore Toader și-a spus deja punctul de vedere și a prezentat un raport întreg unde arată de ce crede că managementul Direcției Naționale Anticorupție este defectuos.

În PSD sunt multe voci care adoptarea unei poziții ferme față de Klaus Iohannis, mai exact să fie amenințat cu sesizarea CCR, dacă nu semnează decretul de revocare. În acest sens, Călin Popescu Tăriceanu a declarat astăzi că se așteaptă mișcarea președintelui, lăsând de înțeles că dacă acesta nu va respecta Constituția va suporta consecințele legale care se impun.

Vezi și Imagini de colecție! Laura Codruța Kovesi, în pantaloni scurți, la baschet, acum 20 de ani

 

Vezi și Secretul lui Feli! Cum a reușit de fapt să slăbească 30 de kg! Dramele neștiute din viața ei

Tot astăzi, Dragnea și Tăriceanu au retras un proiect important

Deși până nu demult, atât Liviu Dragnea, cât şi Călin Popescu Tăriceanu susțineau intens reglementarea statului juridic al Casei Regale, acum pare că s-au răzgândit. Președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului au cerut, în calitate de iniţiatori, retragerea proiectului pe care l-au tot promovat intens în ultima perioadă. Solicitarea a fost depusă la Biroul Permanent al Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, care prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat. Potrivit expunerii de motive, iniţiativa legislativă urmăreşte recunoaşterea personalităţii juridice pentru Casa Regală a României, scrie stiripesurse.ro

De asemenea, se urmăreşte recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, între atribuţiile căruia se află adoptarea Statutului Casei Regale a României, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României, strict în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale publice, care să fie finanţat de la bugetul de stat, în limita alocării bugetare şi atribuirea în folosinţă gratuită (cu păstrarea dreptului de proprietate publică al statului) a Palatului Elisabeta, ca sediu al Casei Regale a României. „Finanţarea cheltuielilor de funcţionare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin Hotărâre a Guvernului”, potrivit textului normativ.

Andrei Huluban/ Sursa foto: facebook