Te execută silit, chiar dacă ești corect! ANAF, război total cu românii

anaf-1

Chiar dacă ți-ai plătit taxele și impozitele la timp, riști să fii executat silit de către ANAF. Cazuri incredibile au fost dezvăluite de Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România. 

Astfel, românii care și-au plătit impozitele în avans și care au avut dreptul la o reducere a taxării s-au trezit acum că softul ANAF nu a recunoscut bonificația, ci a considerat-o sumă neplătită și drept urmare o restanță de plată.

În consecință, ANAF a pus poprire pe conturile contribuabililor. Pogonaru scrie în Ziarul Financiar că nu se știe câți contribuabili sunt în această situație. Ar putea fi câteva mii sau câteva zeci de mii.

Cert este că fiecare contribuabil care are conturile bancare poprite din vina ANAF va trebui să meargă pe nervii și cheltuiala lui pentru a-și debloca depozitele și conturile bancare, este de părere omul de afaceri.

Guvernul a pus cruce modernizării ANAF

Totul a plecat de la funcționarea defectuoasă a softului ANAF.

Acordul de 70 de milioane de euro prin care ANAF ar fi trebuit să-și modernizeze infrastructura IT cu bani împrumutați de la Banca Mondială a fost oprit oficial în luna mai prin hotărâre de guvern.

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici, a afirmat în mai multe rânduri că va iniția un alt proces de modernizare a infrastructurii informatice a ANAF.

Până la acest moment nu a fost tras nimeni la răspundere pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în ce privește implementarea programului de modenternizare a ANAF.

Revista Presei