Te simți constant fără energie? Rezolvarea e mai simplă decât pare: Dalai Lama dezvăluie ce trebuie să schimbi în viața ta

Dalai Lama
FILE PHOTO: Tibetan spiritual leader the Dalai Lama, Patron of Children in Crossfire, gestures at an event called 'Compassion in Action' in Londonderry, Northern Ireland September 10, 2017. REUTERS/Clodagh Kilcoyne/File Photo

Energia umană este vitală pentru funcționarea optimă a organismului, fiind supranumită „combustibilul sufletului”. Această energie se poate regenera, la fel cum se poate și pierde, dacă stăm în preajma oamenilor toxici care gândesc tot timpul negativ.

Marele lider spiritual Dalai Lama dezvăluie cum îți poți păstra și chiar crește nivelul de energie:

Evită oamenii care se plâng de dimineața până seara. Lasă-i în urmă cu fricile, nemulțumirile și problemele lor. Nu te mai lăsa încarcătat negativ!

Plătește-ți întotdeauna datoriile. Nu rămâne dator prea mult timp, iar dacă ai de luat de foarte mult timp bani de la altă persoană, încearcă ori să-i recuperezi, ori să renunți la ei, dacă ești convins că nu vei mai intra în posesia lor.

Nu îți încălca promisiunile. Atunci când nu poți să-ți ții o promisiune, încearcă să-ți dai seama care a fost motivul. Scuză-te și revanșează-te prin oferirea unei alternative la promisiunea pe care nu ai putut să o duci la bun sfârșit. Dacă va deveni un obicei, nu e în regulă. Așa că mai bine încerci să eviți să faci promisiuni, dacă nu le poți ține.

Evită activitățile neplăcute, pe cât posibil.

Odihnește-te. Dacă te simți foarte obosit, nu lupta cu organismul. Odihnește-te și revino astfel la parametri optimi. Pe de altă parte, când te simți în stare, actioneaza. Altfel, s-ar putea să ratezi momentul oportun.

„Arunca, strange si organizeaza. Un loc aglomerat iti fura din energie peste masura. Renunta la lucrurile nefolositoare.

Confrunta situatiile toxice pe care le-ai tot tolerat. Pana la urma, trebuie sa scapi de astfel de persoane parca programate sa te incarce negativ.

Accepta. Acceptarea nu inseamna renuntare. Totusi, vei pierde multa energie cand te impotrivesti, cand lupti impotriva unei situatii pe care nu ai cum sa o schimbi.

Iarta. Invata sa treci peste situatiile care ti-au oferit durere. Lasa durerea in urma, ca o amintire,” notează aflacum.ro.

 

Revista Presei