Te simți obosit tot timpul? Renunță acum să mai mănânci aceste alimente. Provoacă și accentuează oboseala

31 aug. 2020
Te simți obosit tot timpul? Renunță acum să mai mănânci aceste alimente. Provoacă și accentuează oboseala

Oboseala este o problemă care, de multe ori, nu este tratată atât de serios pe cât ar trebui. Cu toate acestea, oboseala netratată poate avea efecte negative majore asupra vieții normale. 

1. Pâinea albă

„Carbohidraţii sunt combustibilul organismului, însă există carbohidraţi buni şi carbohidraţi răi. Cei răi, precum pâinea albă şi tot ce este făcut din făină albă, sunt deprivaţi de nutrienţii – vitaminele și mineralele – care îţi menţin energia şi saţietatea.

Nu conţin fibre, aşadar se absorb rapid şi nu îţi oferă acel flux constant de energie furnizat de pâinea şi cerealele integrale.

2. Carnea procesată

Conținutul ridicat de grăsimi saturate (rele) din carnea de la fast-food, mezeluri, cârnăciori, salamuri, carne grasă, etc. te pot face să simţi rapid după ce le consumi o oboseală teribilă.

Asta pentru că organismul cheltuie multă energie pentru a le digera și metaboliza, lăsându-te astfel fără vlagă.

În plus, carnea procesată este bogată în sodiu, conservanți (E-uri) și alți compuși (amelioratori de gust, miros, etc) – toxici pentru ficatul tău, care ar putea încetini procesele de digestie, detoxifiere și regenerare ale organismului.

3. Dulciurile

Zahărul industrial din conţinut îţi dă pentru puţin timp o falsă energie, urmată de o cădere vecină cu epuizarea. Mai mult, ridică nivelul de insulină, ceea ce face creierul să fie inundat de prea mult dintr-un aminoacid numit triptofan, care induce somnul.

Iar dacă te gândeşti că multe dulciuri din comerţ sunt o combinaţie de zahăr industrial şi grăsimi saturate,” noteaza aflacum.ro.