Te speli pe față cu apă de la robinet? O greșeală! Iată de ce și ce trebuie să faci

05 nov. 2019
Te speli pe față cu apă de la robinet? O greșeală! Iată de ce și ce trebuie să faci

Atât femeile, cât și bărbații își doresc un ten sănătos, fin și lipsit de riduri. Îngrijirea feței este, însă extrem de importantă, dar puțini sunt cei care reușesc să respecte regulile indicate de specialiști. Una dintre erorile frecvente, pe care le facem cu toții, este să ne spălăm pe față cu apa de la robinet. Este greșit, atrage atenția Adina Oancea, farmacist și estetician.

„Usucă, poate conduce către descuamare, o dezechilibrare a ph-ului și atunci apa plată în cazul tenurilor mai uscate, mai sensibile, sau o apă minerală în cazul tenurilor grase, cu exces de sebum sau chiar ușor acneic ar fi o opțiune mult mai bună”, explică această la Digi24.

Demachierea trebuie realizată atât seara, cât și dimineața, pentru că în timpul nopții se eliberează toxine. Însă nu trebuie să frecăm mult și să apăsăm pe dischetă. Loțiunile tonice și cremele trebuie aplicate delicat, preferabil prin masaj zilnic. Gomaj, doar o dată sau de două ori pe săptămână, atât pentru față, cât și pentru corp.

„De asemenea e bine să nu facem acea greșeală, de a traumatiza pielea în timpul curățării. Suntem foarte obișnuiți să facem curățarea cu o dischetă demachiantă, dar din păcate avem tendința de a freca foarte mult pielea în timpul curățării.Masajul facial este extrem de important atunci când vorbim de riduri, de îmbătrânire. Musculatura este tonifiată, mult mai fermă și de ce nu, reașezată în cadrul unui tratament cosmetic ce implică un masaj manual, tradițional”, precizează Andreea Emilian, trainer și fondator cabinet estetic.

Sursa foto: www.healthline.com