Temperatura care distruge noul coronavirus în cinci minute! Cât rezistă în frigider sau congelator

corona222

Apar noi descoperiri cu privire la coronavirus. Mai mulţi cercetători chinezi au descoperit recent ce temperatură distruge noul coronavirus în mai puțin de 5 minute. Se pare că virusul este cel mai activ la temperaturi de aproximativ 4 grade Celsius, adică temperatura din frigider. Cu cât este mai cald, cu acesta se dezintegrează mai repede. Cercetătorii Universității din Hong Kong au mai aflat că la 70 de grade Celsius virusul moare în mai puțin de cinci minute.

La ce temperatură rămâne virusul activ o săptămână

Oamenii de ştiinţă au mai descoperit că la 22 de grade, noul coronavirus rămâne activ pentru o şapte zile, în timp ce la 37 de grade virusul va deveni inactiv în două zile. Mai mult, se pare că Covid-19 rezistă pe hârtie mai puțin de trei ore, pe lemn și diverse materiale nu mai mult de două zile, iar pe sticlă mai puțin de patru zile. Mai mult, studiul mai arată că pe plastic și oțel noul coronavirus rezistă mai puțin de o săptămână.

Temperaturile scăzute fac virusul să supravieţuiască

Un studiu realizat pe două virusuri înrudite cu noul coronavirus, cunoscut sub denumirea de Sars-Cov-2, arată că temperaturile scăzute şi umiditatea redusă le ajută să supraviețuiască mai mult. Conform analizei, la o temperatură de 4 grade Celsius (ca într-un frigider) și umiditate 20%, peste două treimi din virusuri au supraviețuit 28 de zile. În schimb, la o temperatură de 40 de grade, cu umiditate 80%, virusurile au rezistat mai puțin de șase ore. Mai mult, la temperaturi sub 0 grade Celsius şi până la -20 de grade, Sars-Cov-2 ar putea supraviețui până la doi ani, dacă este similar coronavirusurilor din familia sa, a atras atenția un expert de la clinica Cleveland din Abu Dhabi, conform Antena3.ro.

Citește și:

Revista Presei