Tesla ia cu asalt piața auto din Olanda vânzând mai mult de 11000 de unități ale Model 3 în luna decembrie

tesla model 3

Numărul de vânzări înregistrate de Tesla a crescut în Olanda, cu peste 11000 de livrări de Model 3 în luna decembrie. Anul se încheie bine pentru mașinile electrice datorită unui stimulemt financiar acordat pentru achizițonarea de vehicule electrice. De la lansarea europeană a Model 3 în 2019, acest vehicul a revigorat cu siguranță vânzările brandului american în Europa.

Câteva țări în care Tesla vindea numai câteva sute de mașini pe an, atunci când numai Model X și Model S erau disponibile, precum Austria, Belgia, Spania și Italia, au adus acum mii de vânzări pentru gigantul din SUA.

Olanda a fost dintotdeauna o piață importantă pentru Tesla, iar înainte de lansarea Model 3 în Europa, se afla în top cu Norvegia ca cea mai bună piață europeană pentru Tesla.

Livrările de Model 3 au adus Norvegia pe primul loc din nou, astfel că Tesla a devenit cel mai bine vândut brand de automobile din țară, ce este lider mondial din punct de vedere al adoptării vehiculelor electrice.

Anul trecut, o creștere în vânzări de Model 3, în septembrie, a adus Olanda în poziția de a trece de 10000 de unități vândute pentru anul 2019, transformând Model 3 în cel mai bine vândut vehicul din țară.

Această creștere poate fi atribuită faptului că statul olandez a pus capăt acordării unor vouchere pentru vehiculele electrice la finalul anului trecut, astfel că cei ce au luat în calcul achizițonarea unui Model 3 au dorit să aibă parte de stimulentul pus la dispoziție.

Cererea pentru Model 3 a fost ridicată în ultimele luni, însă creșterea importantă s-a înregistrat în decembrie, cu peste 11000 de unități vândute până la data de 30 decembrie pentru anul 2019.

Vânzările altor modele electrice au crescut semnificativ de asemenea în luna decembrie.

Acesta este top 10 al mașinilor înregistrate în Olanda pentru luna decembrie:

– Tesla Model 3: 11,563
– Audi E-tron: 2,690
– Hyundai Kona: 986
– Nissan Leaf: 924
– Toyota Aygo: 833
– Renault Zoe: 795
– Renault Captur: 772
– Volkswagen Golf: 739
– Renault Clio: 659
– Kia Niro: 646

Primele 4 poziții sunt reprezentate de mașini electrice, iar 7 din cele 10 mașini au variante electrice.

Acest fapt poate ajuta Tesla în a înregistra vânzări record.

Olanda a contribuit cu peste 7000 de mașini vândute la recordul Tesla din ultimul trimestru, iar piața olandeză este gata să mai contribuie cu încă 15000 în următorul trimestru.

Revista Presei