Ți-ai pierdut cheile de la mașină? Iată trei moduri în care le poți recupera. Sunt cele mai ieftine variante

de: Ana Toma
02 oct. 2020
Ți-ai pierdut cheile de la mașină? Iată trei moduri în care le poți recupera. Sunt cele mai ieftine variante

De multe ori, în grabă sau pur și simplu din neatenție se întâmplă să ne pierdem cheile de la mașină. Într-adevăr, înlocuirea acestora este o situație destul de costisitoare, totuși există mai multe moduri în care poți rezolva acest lucru, cu mai puțini bani. 

Un prim mod în care poți rezolva problema pierderii cheilor de la mașină este comandarea unei noi chei. Pentru a face acest lucru trebuie să ai la îndemână seria de caroserie a mașinii pentru a da datele corecte. Acest lucru poate fi făcut fie la reprezentanță, fie în magazinele de piese auto.

O altă idee salvatoare în cazul pierderii cheilor de la mașină este găsirea unui lăcătuș auto specializat în deschiderea unei astfel de mașini. Un astfel de serviciu nu este deloc costisitor și este o soluție extrem de bună pentru a înlocui cheia pierdută, dar și pentru a reprograma mașina pentru a nu a mai accepta cheia veche.

Astfel, vei evita situația în care persoana care a găsit cheia să poată avea acces la mașina ta. De asemenea, un alt avantaj este că acest lăcătuș se poate deplasa direct la locul unde ai mașina, iar rezolvarea va fi mult mai rapidă, scrie promotor.ro. 

Poți opta pentru o cheie de rezervă

Una dintre cele mai bune soluții este cheia de rezervă. De obicei, când îți achiziționezi o mașină, fie ea nouă sau second hand, trebuie să primești două chei. În cazul în care una din ele s-a pierdut, tot ce trebuie să faci este să apelezi la un atelier specializat care să îți poată face o cheie de rezervă în doar câteva ore.

Această soluție este mult mai bună din punct de vedere financiar, deoarece e mai puțin costisitoare decât dacă ai apela la dealerul autorizat al mărcii respective.