Toată lumea va folosi acest medicament pentru coronavirus! COVID-19, dispărut în doar şase zile

23 mart. 2020
Toată lumea va folosi acest medicament pentru coronavirus! COVID-19, dispărut în doar şase zile

Veşti bune în privinţa pandemiei coronavirus. Se pare că a fost descoperit un medicament potrivit care ar elimina infecţia din organism în doar şase zile. Este vorba de clorochina, un medicament folosit în prezent cu mare succes împotriva malariei. Un specialist francez, expert în boli infecţioase, a vorbit duminică, cu extrem de multă încredere, că a găsit un remediu împotriva COVID-19. Mai mult, profesorul Didier Raoult spune că este „imoral” că trebuie să aşteptam administrarea lui, adăugând că nu „îi pasă” de lansarea unui studiu clinic.

Un profesor francez a găsit medicamentul pentru coronavirus

Profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar pentru Infecţii Mediteraneene (Bouches-du-Rhône), infecţiolog, specialist în boli infecţioase tropicale emergente, este extrem de convins de un singur lucru, că a găsit cel mai eficient tratament împotriva coronavirus. Acesta este 100% sigur că clorochina, un antimalarian folosit de zeci de ani şi cunoscut de călători sub numele de Nivaquine, are efecte spectaculare asupra epidemiei în curs.

Ce rezultate a descoperit doctorul

După şase zile de la administrarea medicamentului la pacienţii cu Covid-19, doar 25% dintre aceştia mai purtau virusul, în timp ce 90% dintre cei care nu au primit acest tratament erau încă pozitivi. Cu toate că unii dintre colegii săi nu-l iau în serios, deoarece pun la îndoială metodele sale şi rezultatele studiilor sale terapeutice, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat sâmbătă, 21 martie, că acest tratament va fi testat „la o scară mai mare “.

„Am cerut ca studiul profesorului Raoult să fie reprodus […] în alte spitale, de către alte echipe independente. Eu urmăresc aceste studii de foarte aproape ». a declarat ministrul, însă se pare că Guvernul rămâne prudent pentru moment, deoarece rezultatele Profesorului Raoult au fost obţinute doar la 24 de pacienţi, fără placebo, deoarece studiul său nu este făcut 100% corect, urmând toţi paşii procedurii. „Nicio ţară din lume nu a acordat niciodată o autorizaţie de tratament pe baza unui studiu de acest fel”, a mai atras atenţia Olivier Véran.