Top 3 plaje din România. Toate sunt sălbatice și necunoscute pentru majoritatea românilor

plaja romania

Plajele din România și-au pierdut demult atractivitatea, din cauza aglomerației, a mizeriei și a prețurilor exorbitante. Totuși, din fericire, în România există încă destule plaje nealterate de mâna omului, care și-au păstrat aerul boem și care te îmbie cu liniștea și peisajele sălbatice pe care le oferă.

Locul 3: Plaja Corbu

Situată ceva mai la nord de Năvodari, la intrarea în rezervația naturală a Deltei, pe Plaja Corbu îți poți regăsi liniștea și te poți bucura de mâncărurile bune de pește de la restaurantele din zonă. Această plajă a devenit celebră după ce a fost inclusă de o publicație în topul celor mai frumoase plaje din lume, datorită peisajului sălbatic de care se bucură. Deși sunt impuse măsuri împotriva construcțiilor abuzive, tot și-au făcut loc în zonă câteva baruri, taverne și restaurante, așa că ar fi bine să vă grăbiți dacă vreți să vă bucurați de plaja Corbu până nu devine un loc turistic de-a dreptul.

Locul 2: Plaja Gura Portiței

Această plajă se vrea o înlocuitoare a stațiunii Vama Veche, devenită între timp mult prea aglomerată și comercială. Satul Gura Portiței se află în sufletul Deltei, la 50 km de Tulcea, dezvoltându-se în ultimii ani destul de mult și de rapid.

Astfel, s-a construit cu spor o întreagă infrastructură turistică, incluzând unități de cazare, taverne, restaurante și alte unități de agrement.

Deși a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultima perioadă, plaja Gura Portiței se bucură în continuare de aspectul de plajă sărbatică, și asta mulțumită căilor greu accesibile de acces. Mai exact, în satul Gura Portiței se poate ajunge după o călătorie de aproximativ o oră cu barca, din Jurilovca. Se poate ajunge și cu mașina, însă ultimii kilometri va trebui să-i parcurgeți pe jos.

Locul 1: Plaja Vadu

Precum plajele din Gura Portiței și Corbu, plaja Vadu a devenit celebră prin aspectul său sălbatic și a liniștii de care se bucură.

„Spre deosebire de celelalte două, aici nu s-au construit încă hoteluri și sate de vacanță, cele mai apropiate posibilități de cazare fiind la Corbu, 9km distanță. În plus și nisipul este mai fin, intrarea în apă este mai lină, motive care o fac mai atractivă decât „vecina” de la sud – Corbu. Accesul se poate face și cu mașina, din comuna Corbu, chiar dacă se merge pe un drum de pământ, cu o singură bandă, însă practicabil,” notează umblu-teleleu.ro.

Citește și:

Revista Presei