Cele mai bune plante pentru creier! Fac adevărate minuni. Ce spun specialiștii

de: Ana Toma
10 iul. 2020
Cele mai bune plante pentru creier! Fac adevărate minuni. Ce spun specialiștii
Pentru a funcționa corect și pentru a face față provocărilor zilnice, creierul nostru are nevoie de nutrienți naturali care să-l protejeze de oboseală, dar și de bolile degenerative. Există anumite plante care sunt extrem de benefice pentru o mai bună funcționalitate a creierului. 

Ultimele studii apărute sugerează faptul că proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale unor plante pot avea un impact pozitiv asupra sănătății creieruli tău.

”Compusii din plante numiti polifenoli sunt antioxidanti eficienti, iar oxidarea nu este ceva bun pentru creier pentru ca duce la aparitia radicalilor liberi care pot sa distruga functionarea celulelor”, spune neurocercetatorul Nan Wise.

Iată top 3 plante pe care trebuie să le adaugi în dieta ta zilnică pentru a-i oferi creierului toți nutrienții de care are nevoie.

Scorțișoara

Un studiu efectuat în urmă cu câțiva ani, arăta că un extract din scorțișoară a avut un efect de protejare contra degenerării cognitive, susține Dr. Wise. De asemenea, în cazul pacienților care suferă de maladia parkinson, această plantă poate avea efecte neuroprotectoare.

Pe lângă beneficiile pe care le are pentru creier, scorțișoara imbunătățește circulația sângelui și ajută la reglarea glicemiei.

Turmericul

S-a dovedit științific faptul că rata cazurilor de Alzheimer este mult mai mică în unele zone ale globului. Spre exemplu, în India, unde se consumă cel mai des mâncarea condimentată, specialiștii susțin că meritul s-ar datora tumericului, ingredient din care este făcut curry-ul, condimentul preferat al indienilor.

Potrivit unui studiu publicat de American Journal of Geriatric Psychology, curcuminul a avut un efect semnificativ asupra memoriei și a atenției adulților cu vârste de la 50 pana la 90 de ani care se plângeau de probleme ușoare de memorie.

Consumat timp de peste un an și jumătate, curcuminul a îmbunătățit cu 28% memoria acestui eșantion. Totodata, subiectii au avut si o stare de spirit mai buna.

Important de știut este că curcuminul din tumeric mai are un efect important. Acesta contribuie la sporirea nivelului de acid docosahexaenoic, un acid gras omega-3 care face parte din structura cortexului cerebral, a pielii si a retinei.

Ghimbirul

Toți cunoaștem multiplele beneficii pentru sănătate pe care ghimbirul le oferă. Studiile însă, au demonstrat că această plantă poate fi utilizată și în tratarea demenței, dar și a maladiei Alzheimer.

De asemenea, ghimbirul este recomandat pentru îmbunătățirea digestiei și este totodată, un excelent antiinflamator.