Top trei plante pe care nu trebuie să le ții în casă: Atrag ghinionul și sărăcia. Prima în top este preferată de foarte mulți români

01 nov. 2020
Top trei plante pe care nu trebuie să le ții în casă: Atrag ghinionul și sărăcia. Prima în top este preferată de foarte mulți români

În marea lor majoritate, plantele sunt un accesoriu îndragit în casele oamenilor, care nu doar că au calități decorative extraordinare, dar au beneficii și pentru sănătate.

Cu toate acestea, în credința populară s-a împământenit ideea că anumite plante atrag după ele ghinionul și sărăcia și ar trebui evitate cu orice preț.

Vedem, în continuare, care sunt top 3 plante pe care nu ar trebui niciodată să le țineți în casă, conform credințelor populare.

1. Ficusul

Ficusul este considerat a fi una dintre plantele care atrag cel mai tare ghinionul. Din păcate, aceasta este totodată și una dintre cel mai des întâlnite plante în casele românilor. Printre nenorocirile pe care se spune că această plantă le aduce în casă se numără ghinionul, boala, dar și energii negative sau ceartă în familie.

2. Garoafele

Garoafele se numără de asemenea printre plantele care nu ar trebui aduse în casă. În România, aceste plante sunt cunoscute drept florile care se duc la morți, motiv pentru care sunt asociate cu ce e mai rău.

În loc de garoafe, puteți alege să cumpărați tufănele sau crizanteme. Sunt cel puțin la fel de frumoase, dar aduc și noroc în casă.

3. Limba soacrei sau dieffenbachia

Topul plantelor  care aduc ghinion în casă este încheiat de Dieffenbachia, cunoscută de asemenea și sub denumirea populară de Limba Soacrei. Des întâlnită în birourile publice sau în casele gospodinelor, aceasta este cunoscută ca aducând ceartă și sărăcie pentru cei care o țin sub acoperiș.