Topul ceaiurilor care te scapă de balonare în câteva minute! Evită medicamentele cu remedii naturale

ceai

Există o serie de ceaiuri perfecte pentru senzația de stomac plin după masă, numită şi balonare. Acesta este momentul perfect să le încercaţi, evitând astfel un adaos de medicamente în organism. Sănătoase şi aromate, acestea te pot scăpa imediat de neplăceri, fiind perfect incluse într-un stil de viaţa sănătos.

Ceaiul, inamicul perfect anti-balonare

Bolonarea poate apărea în orice moment, iar cauzele sale pot fi multiple, fie de la alimentaţie, fie de la fluctuaţiile hormonale. Nimic nu poate strica mai repede un moment special decât problemele de digestie de după masă. Cu toate acestea, există o veste bună, ele pot fi diminuate imediat, cu un simplu ceai. Află mai jos beneficiile fiecărei plante împotriva balonării.

 Cele mai bune ceaiuri împotriva balonării

Ceaiul de mentă este considerat unul dintre cele mai populare ceaiuri obținut din plante din întreagă lume. Menta are proprietăți antioxidante și antibacteriene, însă cel mai important beneficiu este acela că ajută la digestie. Poți să consumi ceaiul de mentă oricând în timpul anului, însă în mod special după o masă grea, acest ceai ajutând pe oricine să scape de disconfort.

Ceaiul de turmeric este un alt ceai care poate trata orice problemă digestivă, această plantă având o serie de numeroase beneficii asupra sănătăţii organismului, fiind considerată o plantă cu adevărat magică. Turmericul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri, în special în medicină Ayurvedica. Este recomandat în special pentru proprietățile sale antiinflamatorii, însă ajută și la ameliorarea senzației de stomac plin. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile ceaiului de turmeric, îți recomand să îl îndulcești cu o linguriță de miere. Ceaiul va fi mai savuros și mai ușor de consumat.

Ceai de fenicul te poate scăpa de disconfort! Acesta are o mulțime de beneficii asupra sănătății, deoarece conține o serie de antioxidanți și vitamine (vitamina A, vitamina B și vitamina C).  Feniculul ajută la relaxarea mușchilor abdominali și reduce senzația de stomac plin. Consumă-l ori de câte ori ai probleme de digestie și te vei simți mult mai bine.

Ultimul, dar nu cel din urmă, este ceaiul de ginseng. Această plantă este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale miraculoase asupra sănătății. Ginsengul este antiinflamator și antibacterian, motiv pentru care este recomandat şi în problemele de digestie. Acest ceai este obținut din rădăcina de ginseng și este folosit și pentru a combate oboseală sau semnele îmbătrânirii. Mai mult, este o băutură care te încălzește și îți da o stare de bine.

Revista Presei