Topul celor mai bine platiți artiști hip-hop din anul 2019. Cine l-a întrecut pe celebrul Jay-Z, câștigând 150 milioane de dolari

Kanye West

Kanye West conduce clasamentul celor mai bine plătiți artiști de hip-hop în anul 2019. În 2007, acesta a lansat melodia „Big Brother” (fratele mai mare), fiind o odă dedicată lui Jay-Z, produsă la casa de producție „Roc-A-Fella Records” acum 22 de ani, fiind primul lui hit. Jay-Z a avut chiar și o influență in alegearea poreclei lui Kanye, ”Yeezy”, care acum este și numele unei linii de încălțăminte făcută în parteneriat cu Adidas.

”A existat o sclipire asupra ideii de a face încălțăminte atletică”, a explicat West într-un interviu pentru coperta revistei Forbes din luna august. „O schimbare de paradigmă. O pereche de adidasi Yeezy dorită la fel de mult ca o pereche Jordan. ”

Yeezy se așteaptă să ajungă la vânzări în valoare de 1,5 miliarde de dolari în acest an – sau aproximativ jumătate din ceea ce aduc Air Jordan de la Nike – sporind venitul brut al lui West cu 150 de milioane de dolari față ultimul an și îl va face să cel mai bogat rapper pentru prima dată.West deja l-a întrecut pe Jay-Z, care ocupă locul doi pe lista din acest an cu 81 de milioane de dolari, după turneul său „On The Run II” făcut alături de soția Beyoncé. Drake, cel mai difuzat artist din orice gen, completează primii trei cu 75 de milioane de dolari.

În total, primele 20 de melodii hip-hop au încasat un total de 860 de milioane de dolari, în creștere cu 33% față de 648 milioane de dolari anul trecut. Numerele noastre reprezintă venituri brute din iunie 2018 până în iunie 2019 înainte de a deduce taxele pentru agenți, manageri și avocați. Cifrele se bazează pe date de la Nielsen Music, Pollstar, Bandsintown și interviuri cu experți și unele dintre vedetele în sine.

Travis Scott este și el în top

West nu este singurul nume care are un an minunat pe plan profesional. Travis Scott, după turul ”Astroworld – Wish You Were Here” a ajuns nr. 5 de pe listă cu având un venit de 58 milioane de dolari. Acesta este cu două locuri în fața lui DJ Khaled, care a stabilit un record personal de 40 de milioane de dolari după ce și-a depășit teama de a zbura ca urmare a nașterii fiului său, și și-a extins afacerile de turism, adăugând parteneriate cu Air Jordan și Luc Belaire.

„Khaled este tipul pe care îl dorești în echipa ta”, se autocaracterizeaza DJ-ul. „Khaled este un tip care va lovi la țintă, deoarece etica muncii luieste incredibilă. Inima lui este la locul potrivit. Mentalitatea lui este concentrata.

Muzica live, însă, nu este singura cale spre profit. Diddy (nr. 4 pe listă, 70 de milioane de dolari) a adunat cea mai mare parte a banilor săi din afacerea sa vodka Ciroc a lui Diageo; Birdman (nr. 16, 20 de milioane de dolari) își datorează salariul casei sale de inregistrare ”Cash Cash Records”; iar Nas (nr. 18, 19 milioane de dolari) revine pe listă pentru al doilea an consecutiv datorită, ieșirilor multimilionare în investiții de start cum ar fi PillPack și Lyft.

Pe lista acestui an sunt doi nou-veniți. Cel mai bine plătit dintre aceștia este Donald Glover (nr. 10, 35 de milioane de dolari), care și-a asigurat veniturile cu lucrările la Atlanta(serie americană de comedie-dramă) și turneul său This Is America (cu numele de Childish Gambino). Cardi B (nr. 13, 28 de milioane de dolari) venită din urmă – la 26 de ani, este cea mai tânără artistă din clasamentul din acest an – și se alătură lui Nicki Minaj (nr. 12, 29 de milioane de dolari) ca una dintre cele două femei de pe listă.

Deși Minaj a anunțat recent că intenționează să se retragă, există o mulțime de femei tinere care se bat pentru locuri pe listă. Printre acestea, se enumera: Meghan Thee Stallion, Tierra Whack și Rico Nasty, toți care se află în mijlocul construirii unor baze de fani de durată. Sau, după cumcea din urmă a comunicat revistei Forbes la începutul acestui an: „Aceasta este ocazia mea de a-i face pe acești oameni prieteni pe tot parcursul vieții.”

Topul celor mai bine platiți artiști hip-hop din anul 2019:

 1. Kanye West (150 milioane de dolari)
 2. Jay-Z (81 milioane de dolari)
 3. Drake (75 milioane de dolari)
 4. Diddy (70 milioane de dolari)
 5. Travis Scott (58 milioane de dolari)
 6. Eminem (50 milioane de dolari)
 7. DJ Khaled (40 milioane de dolari)
 8. Kendrick Lamar (38.5 milioane de dolari)
 9. Migos (36 milioane de dolari)
 10. Childish Gambino (35 milioane de dolari)
 11. J. Cole (31 milioane de dolari)
 12. Nicki Minaj (29 milioane de dolari)
 13. Cardi B (28 milioane de dolari)
 14. Swizz Beatz (23 milioane de dolari)
 15. Meek Mill (21 milioane de dolari)
 16. Birdman (20 milioane de dolari)
 17. Future (19.5 milioane de dolari)
 18. Nas (19 milioane de dolari)
 19. Wiz Khalifa (18.5 milioane de dolari)
 20. Pitbull (18 milioane de dolari)

Sursa articol: Forbes (tradus si adaptat)

Citește și:

Revista Presei