Topul produselor alimentare care nu expiră niciodată! E bine să le ai în casă, la nevoie

17 mart. 2020
Topul produselor alimentare care nu expiră niciodată! E bine să le ai în casă, la nevoie

Există o serie de alimente naturale care, dacă sunt depozitate corespunzător, pot să nu expire niciodată. În aceste situații de criză este bine să le avem în casă. Află în rândurile de mai jos care sunt acestea și cum le putem folosi. Nu ve rămâne niciodată fără mâncare cu ele.

Produse alimentare care nu expiră

Cu toate că orice produs alimentar are un termen de valabilitate, există o serie de alimente care nu se strică niciodată, asta dacă sunt depozitate corespunzător. Mai mult, ele sunt extrem de hrănitoare și nu îți pun viața în pericol chiar dacă sunt mai vechi.

Orezul, făina, grișul, mălaiul și pastele făinoase.

Aceste produse pot ține o veșnicie dacă sunt ținute la loc uscat și răcoros, departe de razele soarelui. Aceste alimente pot să își păstreze caracteristicile și să fie bune pentru consumul uman pe o perioadă nedeterminată, mai ales dacă sunt păstrate departe de umezeală. Se spune că ar fi fost găsit orez vechi de mii de ani în catacombele egiptene care era în continuare bun de gătit. Acesta pare să fie unul dintre motivele pentru care orezul este un aliment de bază pentru jumătate de glob. cel mai bun orez este cel brun care ne furnizează 99 mg de potasiu, 43 mg de magneziu, 120 mg de fosfor şi 0,14 mg de vitamina B1. De asemenea, pastele făinoase pot rezista o perioadă lungă de timp fără să se strice, fiind bune pentru consum.

Fasolea boabe uscată, mazărea uscată, lintea și năutul

Când sunt ferite de dăunători și păstrate în locuri potrivite, legumele uscate nu au termen de valabilitate. Acesta este cazul fasolei, măzărei, lintei și chiar năutului. Cu toate că se va fierbe mai greu şi există posibilitatea să nu se înmoaie complet, dar valoarea nutriţională nu se schimbă, indiferent de timpul petrecut pe rafturi. Fasolea și alte alimente asemănătoare aduc multiple beneficii organismului, fiind bogate în antioxidanți și conține cantități importante de molibden implicat în procesul de detoxifiere. Sunt importante surse de fibre și proteine și au un indice glicemic scăzut.

Sarea, mierea și zahărul

Sarea nu expiră niciodată, fiind practic un mineral. De asemenea, mierea îşi poate schimba culoarea şi se poate zaharisi, însă este bună pentru consum chiar şi după sute de ani, asta în cazul în care este păstrată cum trebuie. Se spune că cea mai obișnuită culoare a mierii este aurie, însă aceasta poate varia de la alb la roșu închis și chiar negru, pentru cea de conifere. De asemenea, nici zahărul nu expiră. Acesta va fi bun pentru consum oricând, deoarece nu susține creșterea bacteriană. Trebuie doar să vă asigurați că îl păstrați etanș și ferit de umezeală.

Cafeaua instant sau nessul

Trebuie să știți că în cazul în care o depozitaţi în congelator, cafeaua instant poate fi păstrată pentru totdeauna. Un energizant folosit la scară largă, cu multiple proprietăți benefice organisumului, cafeaua face parte din alimentele care expiră cu greu.

Băuturile tari și oțetul de mere

Alcoolul tare nu expiră niciodată. Cu toate că își poate pierde din aromă, tăria rămâne neschimbată. Acesta este și cazul oțetului de mere, asta dacă este ferit de razele directe ale soarelui. Acest produs pare să își păstreze proprietățile la nesfîârșit.