Toggle Menu
  1. Home/
  2. Entertainment/

Tornadă de foc în Marea Britanie! Flăcările s-au ridicat la 15 metri

  1. Home/
  2. Entertainment/

Fenomenele extreme ne surprind în fiecare zi. După incendiile devastatoare din Grecia, Portugalia și cele mai recente în Spania, un fenomen pe cât de spectaculos pe atât de periculos a fost surprins în Marea Britanie.

Pompierii din Derbyshire, UK, au avut parte de o provocare cu care nu s-au mai întâlnit în meseria lor. Aceștia au surprins o tornadă de foc în timp ce munceau la stingerea unui incendiu de la o fabrică de mase plastice din apropiere de orașul Swadincote.

În videoclipul apocaliptic de mai jos, parcă regizat la Hollywood în filmele despre sfârșitul lumii, puteți vedea această tornadă care a speriat populația.

Focul s-a ridicat la aproximativ 15 metri spre cer degajând un fum negru și gros, notează publicațiile Daily Mail și The Independent.

Tornada de foc a fost partajat-o pe Internet. Imaginile au devenit virale mai ales pe rețelele de socializare. Pompierii au scris pe Facebook următoarele: „În timp ce luptau împotriva flăcărilor, au fost martorii unei tornade foc.

Aerul rece pătrunde prin partea superioară a fuiorului de foc, iar în combinaia cu aerul fierbinte rezultă acest fuior de foc, procesul fiind asemănător cu cel al formării unei tornade clasice”.

„Incendiul s-a răspândit la o mică clădire și a cuprins și mai multe camioane”, au declarat reprezentanții departamentului de pompieri din Derbyshire.

Din fericire, această tornadă de foc și incendiul de la fabrica de plastice nu au dus la victime, mai spun jurnaliștii britanici.

Ca să vă dați seama de dimensiunea acestui incendiu de proporții, fumul gros ridicat din tornada de foc a putut fi observat din nordul orașului Nottingham.

Andru