Toți am greșit până acum! Ce trebuie să facem când ne spălăm pe dinți

05 mart. 2020
Toți am greșit până acum! Ce trebuie să facem când ne spălăm pe dinți

Spălatul pe dinți este foarte important pentru a avea o dantură frumoasă și sănătoasă. Cu toate astea, mulți evităm să ne învățăm copiii să se spele pe dinți de la o vârstă fragedă. Acest lucru este total greșit!

Pentru a avea dinți frumoși trebuie să executăm și un periaj corect. Ce înseamnă corect?

Specialiștii susțin că oamenii nu se spală pe dinți cât ar trebui. Pentru ca pasta să-și facă efectul, periajul trebuie să dureze 2-3 minute. Din păcate, statisticile arată că oamenii alocă, în medie, doar 45 de secunde.

„Fluorul are rol terapeutic şi de remineralizare. El ajută la consolidarea smalţului dentar şi la prevenirea cariilor”, explică dr. Corin Penciuc, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Sălaj, pentru adevărul.

Nu folosești periuța potrivită

Potrivit medicului, periuţa ideală trebuie să aibă coadă ergonomică, pentru a fi uşor de manipulat şi a permite efectuarea tuturor mişcărilor, capul să fie suficient de mic pentru a pătrunde în locurile greu accesibile ale cavităţii bucale, perii moi, cu capetele rotunjite, ca să nu lezeze gingia şi că să îndepărteze eficient placa bacteriană.

„Cea mai eficientă este cea electronică, indiferent de perioada de periaj. Aceasta nu necesită o mare dexteritate, acoperă toate suprafeţele dentare şi curăţă mult mai bine”, explică stomatologul.

În cazul în care folosești o periuță electrică, nu uita să schimbi capătul o dată la fiecare trei luni.

Nu uita de ața dentară!

Majoritatea oamenilor, din păcate, nu folosesc ață dentară. Aceasta este foarte importantă, deoarece, cariile se formează, mai ales, între dinți, din cauza resturilor de mâncare, care rămân blocate acolo.

Medicii o recomandă zilnic pentru a evita cariile, dar și apariția gingivitei şi parodontozei.