Toți am greșit până acum! Cum facem baie corect? Ce spun specialistii

trucul-care-te-ajuta-sa-obtii-parul-perfect-dupa-fiecare-baie-dovada-ca-te-ai-spalat-gresit-pe-cap-pana_size24

Este foarte important să facem baie zilnic. Statul în cadă ne relaxează și ne scapă de boli. Totul depinde de apa în care facem baie.

Deși mulți preferă ca apa să fie călduță, cercetătorii au făcut o descoperire foarte importantă. Este vorba despre cei care fac băi fierbinți.

Oamenii de ştiinţă de la şapte instituţii din Japonia, plus Universitatea Minia din Egipt spun că o baie fierbinte te ține departe de apariţiei bolilor cardiovasculare.

Potrivit studiului, ”expunerea corpului la temperaturi crescute, contractilitatea miocardică, pulsul şi circulaţia sangvină, dar şi scăderea celulelor endoteliale elimină stresul. Aceste efecte sunt similare impactului exerciţiilor asupra carpului şi se crede că îmbunătăţeşte funcţia vasculară pe termen lung”.

Reduce riscul de boli cardiovasculare cu cu 28%

Centrul de Sănătate Publică din Japonia a analizat peste 61.000 de participanţi cu vârste cuprinse între 45 şi 59 de ani.

În urma cercetării, s-a descoperit că persoanele care făceau baie fierbinte în fiecare zi aveau un risc scăzut cu 28% de a suferi boli cardiovasculare, față de cei care făceau de două ori pe săptămână sau chiar și mai rar.

Mai mult, s-a descoperit că  oamenii preferă băile călduţe şi nu cele cu apă fierbinte.

Revista Presei