Toți cei care au această grupă de sânge sunt alertați! Trebuie să știe imediat

grupa-de-sange

Toți cei care au această grupă de sânge trebuie să știe aceste lucruri pentru a se proteja mai bine. La fel ca cei din grupa AB, cei care aua ceastă grupă de sânge pot suferi de boli grave.

Persoanele din grupele A si AB reacționează diferit la Helicobacter Pylori. Din păcate, acest lucru crește riscul de cancer la stomac.

Cercetătorii Institutului Karolinska din Suedia spun că cei din grupa A dețin o genă care favorizează apariţia acestui tip de cancer.

Cancer la sân

De asemenea, femeile care au grupa A sunt mai predispuse la a face cancer la sân. Mai precis, cancerul progresează mai rapid decât la restul persoanelor cu alte grupe de sânge.

Înainte de 50 de ani, persoanele cu grupa A pot face cancer la plămâni. Acestea persoane sunt mai predispuse la inflamații în organism, fie ele la plămâni sau cardiace.

Alcoolismul, o mare problemă

Cei care au grupa de sânge A sunt mai atrași de alcool. Aceștia sunt mai predispuși la alcoolism.

Cercetătorii Colegiului Medical „Baylor” din Houston, SUA, susțin că aceste persoane sunt mai vulnerabile la infecţiile cu rotavirusuri. Acestea virusuri cauzează gastroenterita.

Sunt mai fertile

Specialiștii au și o veste bună. Femeile din grupa A sunt mai fertile.

În România, cea mai mare parte din populație are grupa A, peste 43%. Este urmată de grupa 0 cu un procent de 33%. Pe locul trei sunt românii cu grupa B, în proporţie de 16%. Cea mai rară grupă sanguină din România este AB, cu 8%.

Revista Presei