Toți cei care au card la bancă trebuie să facă asta! Apel fulger de la BNR

19 mart. 2020
Toți cei care au card la bancă trebuie să facă asta! Apel fulger de la BNR

Toți românii care au card la bancă trebuie să facă asta. Este spre binele fiecăruia. Banca Națională a României a lansat un apel de semnificație majoră.

În contextul epidemiei de coronavirus, BNR a intervenit și a făcut mai multe recomandări și precizări pentru toți românii.

Ce se întâmplă cu ratele

BNR a asigurat că va susține economia prin modalităţi adecvate, de la caz la caz, de uşurare a ratelor la creditele în curs şi de facilitare a accesului la noi linii de finanţare, iar în cazul unei cereri crescute din partea populaţiei va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate.

”În cazul unei cereri crescute din partea populaţiei, BNR subliniază că va asigura băncilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operaţiunile, inclusiv cele de lichidităţi pentru bancomate.

Clienţii bancari au acces deplin la banii disponibili în conturile lor, indiferent că aleg să retragă sume de la ATM-uri, să opereze tranzacţii bancare sau, dacă este necesar, să se deplaseze la sucursalele şi agenţiile băncilor.”, a transmis BNR.

Recomandă plata cu cardul

În contextul epidemiei, oficialii băncii susțin plata cu cardul.

”Pentru a evita, totuşi, contactul fizic direct şi deplasările care nu sunt urgente, BNR recomandă efectuarea operaţiunilor bancare, pe cât posibil, prin intermediul mijloacelor moderne de plată disponibile, precum cardurile sau plăţile online.

Potrivit sursei citate, în această perioadă, cele mai multe instituţii financiare au luat mai multe decizii pentru a proteja sănătatea clienţilor şi a angajaţilor, asigurând în acelaşi timp continuitatea operaţională a activităţii.

Aceste măsuri sunt în concordanţă cu indicaţiile autorităţilor publice de a respecta distanţarea socială şi izolarea preventivă, ţinând cont de circumstanţele actuale excepţionale, menţionează banca centrală.”, au încheiat aceștia.