Consumați castane în această perioadă? Atunci este bine să știți ce efecte au asupra voastră

Castanele sunt vedetele toamnei. Foarte mulți români le consumă, dar puțini știu ce efecte au asupra organisului nostru. Extractul din semințe de castani face minuni.

Potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell, acest extract poate vindeca mai multe afecțiuni, printre care și febra și răceala. Mai mult, extractul din semințe de castan poate diminua varicele și disconfortul cauzat de hemoroizi.

Pe lângă efectele de mai sus, acesta este folosit și ca filtru de protecţie solară. În Germania, extractul este prescris în masă pentru tratarea edemului.

Persoanele care iau anticoagulante trebuie să evite acest extract de semințe de castan deoarece acesta coagulează sângele.

Cei care au varice trebuie să-și ia tratamentul înainte sau după masă cu o oră. Se recomandă 300 de miligrame de extract, de trei ori pe zi. Gelul din extract de semințe de castan se aplică direct pe zona afectată de maxim două ori pe zi.

Castanele sunt cunoscute pentru multiplele vitamine, fibre și minerale pe care le conțin. Vorbim despre vitaminele B, C, E, dar și despre minerale precum mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru.

Loading...

Revista Presei