Toți facem această greșeală când ne spălăm pe mâini! Cum trebuie să procedăm, de fapt

Spălatul mâinilor este foarte important, mai ales în contextul apariției Coronavirusului. Din păcate, în România, foarte puțini români respectă regulile de igienă.

Pentru a evita îmbolnăvirile și pentru a avea mâinile frumoase și curate, trebuie să respectăm mai multe reguli de bază.

Mare atenție la săpunul ales

Săpunul cu care vă spălați pe mâini are un ror foarte important. Medicii recomandă să folosiți un săpun antibacterian și să le eviți pe cele care au parfum.

Totuși, nu trebuie să exagerăm. Săpunul antibacterian nu trebuie folosit constant. Dacă îl folosiți zilnic, acesta ar putea duce la dezvoltarea unei bacterii rezistente la substanțele antimicrobiene din produs,. Ulterior, acesta nu va mai avea niciun efect asupra germenilor.

În 2016, FDA (Food and Drug Administration) a decis să scoată de la vânzare produsele antiseptice de curățare, vândute fără rețetă. Acestea contin ingrediente antibacteriene active, inclusiv triclosan și triclocarban.

Săpunul cu parfum îți va usca pielea și poți face iritații. Este indicat să folosești săpunuri care conțin ulei de jojoba, aloe vera sau ulei de măsline.

Apă caldă

Nu trebuie să te speli pe mâini sau pe corp cu apă fierbinte. Este recomandat să folosești apă caldă. De asemenea, medicii recomandă să nu îți usuci mâinile în uscătoarele din toaletele publice.

Dacă folosiți un dezinfectant, asigurați-vă că acesta conține cel puțin 60% alcool.

Loading...

Revista Presei