Toți facem această greșeală după ce prăjim cartofii! Puțini oameni știu secretul

cartofiprajiti

Cartofii prăjiți sunt favoriții românilor. Deși nu sunt sănătoși pentru că au o cantitate mare de carbohidrați, cartofii sunt făcuți în ulei, lucru care ne afectează mai mult sănătatea.

Uleiul în abundență face foarte rău organismului. În cazul în care nu poți renunța la ei și nici nu-i poți înlocui, trebuie să știi neapărat un mare secret.

Ce trebuie să faceți când scoateți cartofii din uleiul încins?

Este obligatoriu ca în farfurie să așezați mai multe șervețele pentru ca uleiul de pe cartofi să intre în acestea. Astfel, cartofii nu vor mai sta în uleiul care nu s-a scurs în momentul în care i-ați scos din tigaie.

De ce nu este bine să consumăm cartofi prăjiți foarte des?

Potrivit oamenilor de știință, cartofii prăjiți cresc riscul de cancer. Nocivă este acrilamida, o substanță produsă de cartofi atunci când sunt pregătiți la temperaturi mari. De asemenea, aceasta deteriorează sistemul nervos al omului.

Astfel, cercetătorii avertizează asupra cinsumului zilnic de cartofi și susțin că acrilamida degradează neuronii și deteriorează funcțiile cognitive.

Cei care consumă foarte mulți cartofi prăjiți sunt expuși unui accident vascular cerebral sau pot avea probleme renale, pietre la rinichi și tensiune arterială ridicată.

Revista Presei