Toți facem această greșeală! Unde trebuie pus televizorul în casă

28 mart. 2020
Toți facem această greșeală! Unde trebuie pus televizorul în casă

Televizorul a devenit prietenul omului. Peste 80% dintre români se uită la TV, spun studiile. Aceștia petrec, în medie, 3,3 ore în timpul săptămânii și 3,7 ore în zilele de sfârșit de săptămână.

Tinerii (18-34 de ani) petrec cu o oră mai puțin timp la TV decât cei în vârstă (peste 55 ani) – 2,9 ore față de 3,9 ore în medie în timpul săptămânii.

Mare atenție la poziția televizorului!

Pentru că oetrecem foarte mult timp în fața televizorului, este foarte important să știm cum și unde trebuie el poziționat pentru a nu ne face rău.

Trebuie să fim atenți unde punem în casă televizorul, mai ales dacă acesta este foarte mare, așa cum se caută în zilele noastre.

Nu trebuie să punem plasmele în fața unui geam niciodată spun specialiștii. De asemenea, televizorul nu trebuie amplasat nici într-o cameră fără pic de lumină. Ochii pot fi grav afectați. Este recomandat ca lumina să vină din partea stângă.

Care televizoare sunt cele mai dăunătoare?

Specialiştii susţin că LCD-ul are cea mai mare putere de iluminare. Acesta este considerat și cel mai dăunător pentru ochi fiindcă transmite cea mai mare cantitate de lumină şi de radiaţii.

Recomandate ar fi cele cu plasmă. Din punct de vedere al fiabilității, LED-urile sunt preferate.

Dacă vei achiziționa un TV mare, trebuie să ții cont și de dimenziunea camerei. Între TV și canapea trebuie să existe o anumită distanță.

Cum se calculează distanța?

Dacă televizorul are tub catodic (CRT), distanţa optimă de vizionare se calculează înmulţind diagonala televizorului cu cinci.

Distanţa minimă între ochi şi televizor trebuie să fie egală cu o diagonală şi jumătate, iar cea maximă de 3 ori diagonala.

Unghiul este și el important. Acesta nu trebuie să fie mai mare de 15 grade.