Toți facem aceste greșeli după ce mâncăm! Cinci lucruri pe care trebuie să le eviți neapărat

02 dec. 2019
Toți facem aceste greșeli după ce mâncăm! Cinci lucruri pe care trebuie să le eviți neapărat

Trăim în secolul vitezei, iar oamenii sunt foarte grăbiți! Ne grăbim atunci când mâncă, după ce mâncăm, pe stradă la job, oriunde, fără să ne gândim că aceastp grabă ne face să acționăm incorect sau ne afectează sănătatea.

Masa trebuie să fie sfântă!

Pentru că suntem pe fugă, obișnuim să mâncăm imediat și să intrăm la duș, lucru total greșit! Iată care sunt cele cinci lucruri pe care trebuie să încetezi imediat să le mai faci:

1. Evită să faci duș imediat după masă! Potrivit medicilor, atunci când facem duș, temperatura corpului crește pentru că este pompat mai mult sânge la suprafața pielii. Astfel, dacă tocmai am mâncat, procesul digestiv va fi încetinit. Este recomandat să treacă 30 de minute înainte de a face baie.

2. Nu trebuie să bei ceai după masă! Deși sună absurd, studiile arată că ceaiul afectează procesul de asimilare a fierului. Nu consuma ceai timp de o oră după ce ai mâncat.

3. Spune nu somului de după masă! Cei care dorm după masă, pot avea arsuri, gaze și aciditate ridicată. Așteaptă cel puțin două ore după masă!

4. Nu face sport după ce te-ai ridicat de la masă! Nu este recomandat să faceți exerciții cu stomacul plin. Acest lucru poate provoca discomfort abdominal, greață și amețeli. In plus, riscul de convulsii va crește. Este recomandat să mergeți la sală la cel puțin două ore după masă.