Toți românii care stau la bloc, în alertă! Ce s-a interzis în 2020

bloc

 Toți românii care stau la bloc trebuie să cunoască noul cadru legal al asociațiilor de proprietari. Se schimbă lucrurile pentru locatari, dar și pentru administratori.

Așadar, potrivit Legii 196/2018, toate asociațiile de bloc trebuie să fi adoptat deja un regulament de bloc. Acesta arată că, între 22:00 ‐ 08:00 și 13:00 ‐ 14:00, locatarii trebuie să facă liniște.

Cei care deranjează în aceste intervale vor fi sancționați cu o amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei. 

„Tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, prevede legea.

Reguli noi și pentru administratori

De asemenea, administratorii trebuie să obțină un certificat de calificare profesională până la 1 ianuarie 2021.

Cei care stau la bloc și sunt racordați la rețeaua de încălzire centralizată trebuie să participe la cheltuielile pentru încălzirea părților comune din imobil, scrie într-o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene. Regula este valabilă și pentru cei care au centrală în apartament.

Revista Presei