Toți românii care stau la bloc sunt vizați! ANAF a făcut marele anunț

anaf-1

Toți românii care locuiesc la bloc sunt vizați. ANAF a făcut un anunț important, care îi preivește în mod direct. Agenția Națională de Administrare Fiscală a transmis un comunicat în care a negat o informație, ce a apărut, recent, în spațiul public.

Este vorba despre controalele pe care ANAF ar urma să le facă în casele românilor.

ANAF nu face descinderi în apartamentele românilor. Referitor la articolele apărute în spațiul public, cu privire la posibilele acțiuni de control demarate de ANAF în perioada următoare, este important să facem următoarele precizări:

Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel de acțiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală.

Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată”, transmite Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Procedural, verificările ar putea demara în urma discuţiilor cu administratorii de bloc în blocurile mai mari, în special în zonele considerate sensibile, ulterior fiind notificaţi şi proprietarii asupra controalelor şi sancţiunilor ce pot fi aplicate, au declarat pentru „Adevărul” surse avizate.

Revista Presei