Toyota Black Bison ar putea fi cel mai mare coșmar pentru Ford Ranger

04 apr. 2020
Toyota Black Bison ar putea fi cel mai mare coșmar pentru Ford Ranger

Camioneta Hilux de la Toyota este recunoscută drept una dintre cele mai trainice mașini din lume. Modelul este faimos pentru rezistența să, dovedită în testele efecutate în cadrul emisiunii Top Gear. Cei de la Toyota iau în calcul constuirea unei versiuni mai impresionante a modelului Hilux, pentru a concura cu Ford Ranger Raptor, însă rămâne de văzut.

Pentru a face așteptarea mai ușoară, tunerul japonez Wald Internațional a hotărât să îmbunătățească pe cont propriu celebra camionetă. Pe scurt, Toyota Hilux Black Bison Edition este o bestie în adevăratul sens al cuvântului, despre care Ford Ranger ar trebui să se teamă.

Denumită Sports Line Black Bison Edition, camioneta Hilux modificată are un aspect foarte agresiv, datorită aripilor mai late, noii bare față, și capotei, în timp ce kit-ul de caroserie face ca mașina să fie mai lată cu 5 cm decât modelul standard. Aceasta arată foarte impunător.

Printre celelalte modificări amintim spoilerul de pe plafon ce are parte de lumini LED, pentru o vizibilitate mai bună, un spoiler pentru hayon, și o evacuare cu 3 țevi.

Camioneta are parte de jante Jarret 1PC pe 20 de țoli cu aripile standard, sau de jante pe 22 de țoli dacă veți alege aripile mai mari, fiind vorba desigur și despre niște anvelope masive pentru off-road, ce vor îmbunătăți capabilitățile mașinii.

Cei de la Wald Internațional nu discutat despre modificările de sub capotă, ceea ce înseamnă că Black Bison nu a avut parte de schimbări din acest punct de vedere.

În Japonia, Toyota Hilux are parte de un motor diesel de 2,8 litri ce produce 174 CP și 450 Nm, în timp ce versiunea europeană are un motor de 2,4 litri diesel.

Această putere nu este suficientă pentru a întrece Ford Ranger Raptor, însă, care dezvoltă 210 CP și 500 Nm prin intermediul unui motor diesel de 2 litri, cu 2turbosuflante, ce conferă mașinii un timp de accelerare 0-100 km/h de 10,5 secunde, și o viteză maximă de 170 km/h.