Tradiții de 8 martie. Ce nu ai voie să faci azi? E total interzis

08 mart. 2020
Tradiții de 8 martie. Ce nu ai voie să faci azi? E total interzis

Tradiții de 8 martie 2020. Astăzi este o zi specială pentru femeile din România, este ziua mamei. Potrivit tradiției, în această zi, nu ai voie să faci anumite lucruri.

Azi trebuie să poți neapărat mărțișorul de 1 Martie. Tradiția spune că în această zi trebuie să eviți certurile. Neînțelegerile aduc ghinion întregii familii.

Persoanele de genul feminin sunt în centrul atenției. De 8 martie, bărbații trebuie să le ofere flori. Este indicat să le ofere lalele, reprezentantele acestei zile.

Mamelor este indicat să le aducem flori violet, iubitelor, flori roșii, iar fiicelor, flori albe.

Ce semnifică 8 Martie

8 Martie este considerată prima zi a primăverii. În România, această zi a fost considerată, Ziua Mamei. Odată cu Revoluția din acel an, a fost înlocuită cu Ziua Femeii.

Ziua mamei este, de fapt, în prima duminică a lunii mai, iar cea a tatălui în a doua duminică. Acest lucru s-a stabilit în 2010.

Mâine, pe 9 martie, are loc prăznuirea celor 40 de Sfinți Mucenici din Sevastia. Tradiția spune că mâine se vor deschide mormintele și porțile Raiului pentru sufletele celor morți. De asemenea, tot mâine se dau de pomană Mucenici, un preparat pregătit special pentru această zi.