Tragedie cumplită pentru 5 milioane de români! Ce se întâmplă, de fapt, cu recalcularea pensiilor

06 mart. 2020
Tragedie cumplită pentru 5 milioane de români! Ce se întâmplă, de fapt, cu recalcularea pensiilor

Dezastru pentru 5 milioane de oameni din România, care ar fi trebuit să beneficieze de recalcularea pensiilor. Softul care ar fi trebuit să facă această recalculare nici măcar nu a fost cumpărat. Cel puțin, așa susține un parlamentar social-democrat. 

Recalcularea pensiilor este mult întârziată, în condiţiile în care acest proces ar fi trebuit să înceapă de la 1 ianuarie, iar softul care permite efectuarea operaţiunilor necesare pentru aproximativ 5 milioane de dosare în plată nu a fost încă achiziţionat, a declarat deputatul PSD Ilie Toma.

„Nu se mai calculează pensiile, cum se spunea din popor, din creion. Este nevoie de un nou soft. Acel nou soft trebuie achiziţionat şi dat spre folosinţă lucrătorilor din casele de pensii. În primul rând, nu avem softul – mi s-a spus că (procedura, n.red.) este undeva la construirea caietului de sarcini şi începerea licitaţiei”, a arătat deputatul social-democrat, care este și fost director al Casei de Pensii Hunedoara.

Ilie Toma spune că aplicarea prevederilor Legii 127/2019 ar fi condus la o majorare a veniturilor pensionarilor, mai ales în cazul celor cu pensii mici.

„S-a întârziat intenţionat pentru a amâna aplicarea acestei legi, care este o lege bună, care repară foarte multe inechităţi şi nedreptăţi, mai ales pentru cei cu pensiile mici. (…) Pentru pensiile mici se poate ajunge să ia chiar dublul sumei pe care o primesc acum, în mână”, a mai precizat parlamentarul PSD.

Conform lui Toma, la nivel naţional al fi intrat în recalculare circa 5 milioane de dosare. Deputatul precizează că procesul de recalculare ar fi trebuit să se încheie la finalul anului 2021 şi necesită un efort bugetar de circa 80 de miliarde de lei.