Tragedie fără margini! O țară super iubită de români a făcut și ea anunțul: A fost lovită de coronavirus

Încă o țară din Europa a fost lovită de epidemia de coronavirus, confirmând astăzi primul caz. Tragedia constă în faptul că este o țară foarte apropiată românilor, întrucât sute de mii sau poate chiar milioane de români abia așteaptă să își petreacă vacanța aici. 

Grecia a confirmat primul său caz de coronavirus, a anunţat astăzi Ministerul elen al Sănătăţii.

Mai precis, este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani care s-a întors recent în Grecia după o călătorie într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, reprezentant al Ministerului Sănătăţii elen.

„Este în stare bună de sănătate şi este monitorizată de o echipă de colegi excepţionali din Salonic”, a adăugat oficialul.

Autorităţile elene sunt în plin proces de identificare a persoanelor cu care a intrat în contact femeia, iar cei aflaţi în imediata ei proximitate vor fi izolaţi, a mai spus Tsiodras.

Coronavirusul se propagă în Europa

După Italia, noul coronavirus se propagă și în restul Europei, stârnind teamă şi forţând autorităţile să ia măsuri de prevenire a extinderii epidemiei.

Mai multe ţări europene, printre care Austria, Elveţia, Croaţia sau Grecia au confirmat primele cazuri de infectare, cele anunţate de aceste patru ţări fiind descoperite toate la persoane venite din Italia, unde cel mai recent bilanţ arată 374 de cazuri confirmate şi 12 decese, consemnează AFP.

Italia pare să fi devenit o platformă de răspândire a virusului, astfel că mai multe state europene şi-au sfătuit cetăţenii să evite călătoriile în această ţară ori au plasat în carantină persoanele venite din zonele cele mai afectate.

Statele vecine Italiei au ales totuşi să menţină deschise frontierele cu această ţară, oficialii de la Roma protestând energic faţă de ideea închiderii graniţelor.

„Viruşi precum COVID-19 şi-au arătat capacitatea de a trece frontierele”, susţine comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, pronunţându-se împotriva închiderii graniţelor şi îndemnând statele europene să „se coordoneze şi să facă schimb de informaţii” pentru a combate epidemia de coronavirus.

Revista Presei