Tragedie fără margini. Tatăl Cameliei Potec a fost găsit mort astăzi, în timp ce fiica sa se află la Tokyo. Cauza decesului

30 iul. 2021
Tragedie fără margini. Tatăl Cameliei Potec a fost găsit mort astăzi, în timp ce fiica sa se află la Tokyo. Cauza decesului
Foto: redactia.ro

Camelia Potec trece prin momente cumplite. Aflată la Tokyo, în calitate de președintă a Federației Naționale de Natație, aceasta a primit o veste la care nu s-ar fi gândit vreodată. Tatăl ei a fost găsit mort în propria locuință.

Grigore Potec avea doar 67 ani și după primele cercetări se pare că ar fi suferit un infarct, conform playsport.ro. Bărbatul a avut în trecut probleme de sănătate, din cauza un accident de mașină, dar acum se simțea bine și se bucura de viață. El era apropiat de fiica da, dar și de nepoți.

Camelia Potec vorbea des despre el și de fiecare dată în termeni laudativi. Probabil această tragedie, care a ajuns la urechile întregii echipe de natație, i-a afectat și pe ceilalți. David Popovici a ratat astăzi calificarea în semifinale la 50 de metri liber, după ce s-a clasat pe ultimul loc, în seria lui.

Cine a fost Grigore Potec, tatăl Cameliei Potec

Grigore Potec a fost o bună perioadă de timp consilier local municipal din partea PNL și a PDL Brăila. Cariera lui politică s-a întins pe perioada 2004-2012. El a mai fost și candidat pentru Camera Deputaților în 2008, și director al Tehnonav Brăila.

În anul 2017, viața lui a fost dată peste cap de un accident cumplit de mașină. Evenimentul tragic a avut loc pe DN 1 B Buzău-Ploieşti, în dreptul localităţii buzoiene. În fața mașinii pe care o conducea Grigore Potec, a apărut subit un cal. Tatăl fostei campioane olimpice la natație nu a putut evita impactul şi a lovit puternic calul, care a murit pe loc. Grigore Potec a fost grav rănit şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, după care a fost transferat la un spital în Bucureşti.

În urma accidentului, Grigore Potec a suferit un traumatism cranio- cerebral, un traumatism toracic şi o fractură de humerus. Dar și-a revenit și nimic nu anunța decesul lui.