Tragedie internațională: A murit Diego Maradona. Fotbalul a pierdut cel mai mare jucător din istorie

Screenshot_9

Vestre tristă pentru toți fanii fotbalului. Cel mai important fotbalist din istorie, Diego Maradona, a murit la doar 60 de ani, în urma unui stop cardiorespirator. 

Decesul acestuia vine la doar câteva săptămâni după ce ieșise din spital. La începutul lunii, acestuia îi fusese extirpat un cheag de sânge din creier. Potrivit medicului său, operația fusese un succes, corpul fostului jucător de fotbal suportând bine intervenția.

„Am reușit să scot hematomul cu succes și Diego a suportat foarte bine operația”, declara medicul Leopoldo Luque pe 4 noiembrie.

Moartea legendei argentiniene a fost confirmată și de avocatul său, Matias Morla.

„Am făcut ce am putut și cred că nu a fost atât de rău pentru mine. Știu că nu pot schimba lumea, dar nu las pe nimeni să intre în lumea mea să o conducă, să mă controleze. Și nimeni nu mă va face să cred că greșelile pe care le-am făcut îmi vor schimba sentimentele. Sunt același, ca întotdeauna. Sunt eu, Maradona,” este una dintre frazele memorabile rostite de Maradona.

Diego Maradona: Borne fotbalistice

  • Argentinianul a jucat în cariera sa pentru șase cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell’s (1993-1994)
  • În cariera sa a jucat 588 de meciuri (la echipele de club), marcând 312 goluri
  • 91 de selecții a strâns acesta la Naționala Argentinei
  • 10 trofee a cucerit Maradona, cel mai important fiind Cupa Mondiala (1986)

Diego Maradona: „Titlul mondial din 1986, cel mai înălțător moment al carierei. Sublim. Acolo, ridicând trofeul, simțeam că ating cerul. Toate visele mele se împlineau. În acele clipe, m-am gândit cât de fericiți sunt argentinienii. Am reușit împotriva tuturor. Aceea a fost o echipă persecutată. Echipa mea. A mea, în toate sensurile”.

Citește și:

Revista Presei