Traian Băsescu cere intervenția Armatei: O să ne trezim într-o situaţie de dezastru

Europarlamentarul Traian Băsescu a transmis, joi, la România TV, că Guvernul României ar trebuie să trimită Armata în zonele rurale din România unde cetățenii nu respectă restricţiile aplicate după decretarea stării de urgenţă întrată în vigoare după ce joi a apărut în Monitorul Oficial. Fostul șef de stat a transmis că, în prezent, „marea problemă este sănătatea personalului sanitar” care tratează pacienții, cerând Executivului „testarea casieriţelor din magazinele prin care se plimbă tot Bucureştiul”.

Anunțul lui Băsescu

Europarlamentarul Traian Băsescu a anunțat că „Europa a gestionat catastrofal această pandemie”,ținând cont de faptul că Italia a depăşit China în privinţa numărului decese din cauza coronavirus. „Mi s-a părut suspect modul în care Guvernul italian a anunţat începerea atacului acestui virus în Italia. În sezonul turistic, Italia a fost invadată de mii de chinezi. Au vrut să aibă festivalul de la Veneţia, acum pierd mii de cetăţeni. Măsurile aplicate de Guvernul României sunt prea slabe. Este nepermis că ştiu că în mediul rural nu se aplică izolarea. Este nepermis că ştim că nu se aplică decretul de instituirea stării de urgenţă şi cârciumile stau deschise bine mersi. Guvernul să scoată armata în mediul rural pentru implementarea propriilor dispoziţii”, a spus Traian Băsescu, la România TV.

Băsescu a criticat măsurile aplicate de Guvern după decretarea stării de urgență, explicând că sunt prea puține. Fostul șef de stat a explicat, după o intrebare a jurnalistei Andreea Crețulescu, că Armata Română are „82.000 de militari profesionişti, dintre care jumătate au trecut prin teatrele de operaţiini din Balcani, Irak şi Afganistan” care „vor fi în stare să pună ordine” Băsescu a mai explicat că „Armata are şi o poliţie militară puternică. Această soluţie trebuie aplicată rapid”.

Ce măsuri recomandă Băsescu

Băsescu a mai spus că „în momentul de faţă marea problemă este sănătatea personalului sanitar, asigurarea materialelor din spitale şi testarea casieriţelor din magazinele în care se plimbă tot Bucureştiul”, adăugând că „o să ne trezim într-o situaţie de dezastru”.

Revista Presei